Ihmisroska on mitätön ongelma

"Terveysyritys Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajan, kaupunginvaltuutettu Riikka Moilasen (kesk) puheet Oulun kaupunginvaltuuston maanantaisessa kokouksessa ovat herättäneet huomiota."

Keskustan entinen kansanedustaja Riikka Moilanen katsoi tarpeelliseksi käyttää sellaisista ihmisistä, jotka käyttävät ammattimaisesti alkoholia, huumeita, päihteitä, ihmisroska nimitystä valtuuston kokouksessa.

Tapahtuneen seurauksena hän joutui eromaan tehtävästään terveysyritys Pihlajalinna Oulun toimitusjohtajana. Siinä ne seuraukset sitten olivatkin, koska nimittely kohdistui valkoiseen pieneen vähemmistöön.

Miettiä sopii olemmeko yhdenvertaisessa asemassa. Tapaus olisi varmasti saanut enemmän huomiota jos ihmisroskaksi olisi nimitetty jotain muuta ryhmää, kuten vaikkapa syrjäytyneitä maahanmuuttajia. Lisää puhtia uutisointiin, ja tottakai rikostutkintakin olisi käynnistynyt heti jos roskapuheen olisi pitänyt joku perussuomalainen.

Onko laki tuossa oikeassa. Onko oikein nimitellä syrjäytyneitä suomalaisia tuolla tavalla – ai niin, eihän se tietenkään oikein ole, ja pyysihän Moilanenkin loukkaustaan heti anteeksi. Mutta laillista nimittely tottakai oli, ja lienee sitä myös jatkossa!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu