Häirintä – päivän puheenaihe?

Yhdeksi tämän päivän puheenaiheeksi tulee nousemaan häirintä. Häirintä erityisesti elokuva- ja kulttuurialalla. Se, että juuri kyseisellä alalla tapahtuvasta häirinnästä tullaan tänään keskustelemaan paljon johtuu siitä, että tänään julkaistaan selvitys kyseisellä alalla tapahtuvasta häirinnästä ja muuta epäasiallisesta kohtelusta.

Häirintään ja muuta epäasiallista kohtelua esiintyy kuitenkin yhteiskunnan kaikilla sektoreilla. Jopa ihan vaan kotonaan yksin asuva vanhus, tai muu henkilö, saattaa joutua häirinnän kohteeksi. Miksi me Suomessa kuitenkin tarkastelemme ongelmaa jatkuvasti sektori kerrallaan? Emmekö näe, että kyseinen ongelma on läsnä yhteiskunnan kaikilla sektoreilla jatkuvasti?

Olisiko siis syytä laajemmin paneutua asiaan. Miettiä millä keinoilla häirintä ja ylipäätään kaikenlainen kiusaaminen ja epäasiallinen toiminta saataisiin kitkettyä kaikilta sektoreilta? Miksi niin ei tehdä? 

Yhteiskunta ilman minkäänlaista häirintää, epäasiallista toimintaa, kiusaamista, lienee utopia. Mutta kyllä meidän kaikkien olisi varmasti parempi elää jos tuo utopia olisi ainakin tavoitteena – dystopian sijaan?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu