Ihmisroska – moraalinen vai eettinen ongelma?

Ihmisroska puheista on, kuten aiemmin kirjoitin, tehty rikosilmoituksia. Ihmisroska-puheisiin ovat syyllistyneet hyvin koulutetut henkilöt. Henkilöt joilla pitäisi olla eettistäkin näkemystä. Henkilöt joiden valinnat eivät varmastikaan pohjaa pelkkään moraaliin.

Etiikkahan on tiedostettua moraalia. Monilla aloilla on olemassa ns. eettiset säännöt, jotka kertovat mikä tapa toimia on oikein. Sääntöjä laadittaessa on huolella perehdytty siihen miksi jokin tapa toimia on oikein ja toinen tapa taas on väärin.

Väitän, että kun puhuu ihmisroskasta siten kuin nyt on eräässä valtuustossakin ex-kansanedustajan toimesta tapahtunut niin henkilöllä on pikkaisen vääristynyt moraali – ja syynä siihen on kasvatus. Eikä ole edes koulutus tai elämänkokemus sitten auttanut, jotta olisi asian saanut vietyä eettiselle tasolle ennen kuin sen suustaan on ulos päästänyt.

Moraaliopin pitäisi olla yksi pakollinen aine kaikessa opetuksessa. Kun jokainen joutuisi riittävän ajoissa pohtimaan sitä, että mikä on oikein ja mikä väärin, eivätkä asian jäisi vain moraalin varaan, niin maailma olisi varmasti tulevaisuudessa kaikille parempi paikka elää.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu