Irtisanomislaki on HYVÄ, mutta vaatii täsmennyksiä!
Hallitus on päättänyt, että se muuttaa ehtoja joiden perusteella työnantaja voi irtisanoa työntekijän pienessä alle 20 työntekijän yrityksessä. Esityksen mukaisesti irtisanomisen ehdot ovat varsin epämääräisiä. Ehtoja tulisikin täsmentää, jonka jälkeen laki pitäisi saattaa voimaan.
Eräskin professori on todennut mm.: ”Jos ei tervehdi iloisesti, irtisanotaan” – itse en ihan tuota usko. Tuskinpa kenenkään työnantajan intressissä on lähteä irtisanomaan hyvää työntekijää jos tämä ei suostu moikkaamaan? Saatikka siinä tapauksessa, että jonain kauniina päivänä lemmikin kuoleman jälkeen tervehtisikin surullisesti.
Työnantajien suusta on saatu kuulla, että hallituksen kaavailema irtisanomislaki todennäköisesti lisäisi työllistettyjen määrää. Ehkä lainmuutoksen jälkeen työnantajat paremmin uskaltaisivat lähteä kokeilemaan myös sitä, että miten "vajaakoulutettu" pärjäisi jossain hommassa – oppisiko hän sen "tekemällä oppii" -periaatteen mukaisesti kohtuunopeasti, ja jos ei oppisi niin hänet voisi laittaa pois.
Toisaalta: miksi työnantaja ei voisi käyttää aluksi paria määräaikaista sopimusta kun palkkaa uuden työntekijän. Toistuvasti peräkkäin määräaikaisia sopimuksia ei lain mukaan saa tehdä, mutta kaksi saa. Kyllä mielestäni puolessa vuodessa näkee sen, että onko naisesta miesten töihin!
http://arialapartanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261…
Ilmoita asiaton viesti