Irtisanomislaki on HYVÄ, mutta vaatii täsmennyksiä!

Hallitus on päättänyt, että se muuttaa ehtoja joiden perusteella työnantaja voi irtisanoa työntekijän pienessä alle 20 työntekijän yrityksessä. Esityksen mukaisesti irtisanomisen ehdot ovat varsin epämääräisiä. Ehtoja tulisikin täsmentää, jonka jälkeen laki pitäisi saattaa voimaan.

Eräskin professori on todennut mm.: ”Jos ei tervehdi iloisesti, irtisanotaan” – itse en ihan tuota usko. Tuskinpa kenenkään työnantajan intressissä on lähteä irtisanomaan hyvää työntekijää jos tämä ei suostu moikkaamaan? Saatikka siinä tapauksessa, että jonain kauniina päivänä lemmikin kuoleman jälkeen tervehtisikin surullisesti.

Työnantajien suusta on saatu kuulla, että hallituksen kaavailema irtisanomislaki todennäköisesti lisäisi työllistettyjen määrää. Ehkä lainmuutoksen jälkeen työnantajat paremmin uskaltaisivat lähteä kokeilemaan myös sitä, että miten "vajaakoulutettu" pärjäisi jossain hommassa – oppisiko hän sen "tekemällä oppii" -periaatteen mukaisesti kohtuunopeasti, ja jos ei oppisi niin hänet voisi laittaa pois.

Toisaalta: miksi työnantaja ei voisi käyttää aluksi paria määräaikaista sopimusta kun palkkaa uuden työntekijän. Toistuvasti peräkkäin määräaikaisia sopimuksia ei lain mukaan saa tehdä, mutta kaksi saa. Kyllä mielestäni puolessa vuodessa näkee sen, että onko naisesta miesten töihin!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu