Ilmastonmuutos on "vakava"(?) ongelma

Ilmastonmuutos on erittäin vakava ongelma. Sitä mieltä on yli puolet suomalaisista. Ilmastonmuutos ei aiheudu yksinomaan ihmisen toiminnasta mutta toki silläkin on vaikutuksensa – pisara meressä. Mutta mitä ihmiset ovat valmiita tekemään ihmisen aiheuttaman ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

Yleisesti tiedetään, että lentomatkailu aiheuttaa ilmastonmuutosta kiihdyttäviä päästöjä. Siitä huolimatta lentomatkailu jatkuvasti lisääntyy (kuva). Onko suomalaisilla siis pikkaisen jonkinlaista kaksinaismoralismia tässä asiassa. "Yle: Moni nuori pitää ilmastonmuutosta vähäisenä ongelmana".

Ilmastonmuutos on joka tapauksessa todellisuutta. Se nähtiin hyvin mm. viime kesänä kun helleaalto vain jatkui ja jatkui, ja lämpöennätyksiä rikottiin, muuallakin kuin Suomessa. Metsäpalojakin oli kohtuupaljon, ja nekin ovat osittain ilmastonmuutoksen syytä.

Yksi keino hillitä ilmastonmuutosta olisi lihan sijaan syödä kasviksia – moniko siihen on valmis?

Ilmastonmuutos on siis tosiasia ja osin ihmisen aiheuttama. Siitä huolimatta me jatkuvasti toimimme siten, että toimintamme pikemmin kiihdyttää kuin heikentää ilmastonmuutoksen tapahtumista – miksi? 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu