Köyhyys on luonnonvara – ainakin Suomessa!

Köyhyys on luonnonvara, joka näyttää olevan pysyvää laatua Suomessa. Noin todettiin AlfaStudiossa tänään. Kukaan ei pystyne kiistämään sitä, etteikö sosiaaliturvan taso olisi Suomessa riittävä. Ongelmaksi köyhillä tulee sen sijaan kaksi asiaa: sosiaaliturvan ns. alikäyttö, ja se, että sosiaaliturvaa käytetään sellaisiin kuluihin joihin sitä ei ole tarkoitettu.

Viimesijaisena tukena köyhille on Suomessa ainakin toistaiseksi toimeentulotuki. Toimeentulotuki takaa yksin asuvalle ihmiselle kohtuuhintaisen asunnon (+sähkö, vesi, yms.) ja lääkkeiden lisäksi ruokaan ja muihin kuluihin noin 500 euroa kuukaudessa.

Pärjääkö sitten Suomessa 500 eurolla kuukaudessa? Kyllä pärjää – paitsi jos sääntö!

Paitsi jos maksaa tuolla 500 eurolla vaikkapa lainan lyhennyksiä tai autoilun kuluja; bensaa, vakuutuksia, jne.

Kun maksaa tuollaisia ylimääräisiä kuluja ja käyttää lisäksi vielä viinaa ja tupakkaa niin varmasti on kovilla – riittävätkö rahat vai pitääkö mennä sinne leipäjonoon? Myös EU-ruokajakelu Suomessa toimii! Moni sellainenkin, joka ilman ruokajakelua pärjäisi sitä hyödyntää – nostaahan se elintasoa, rahaa jää käytettäväksi siihen mihin ei jäisi jos kaikki ruoka pitäisi kaupasta ostaa.

Alennusruoat

Ruokajakeluihin saatavat ruoka-erät ovat alkaneet pienentyä. Yhtenä syynä on kauppojen ilta-alennukset vanheneville tuotteille. Alennuksella varmasti moni varakaskin käy ilta-aikaan ostamassa edullista ruokaa. Tuota kautta ruokaa menee vähemmän jakeluun niille joilla ei ole kunnolla rahaa edes alennusruokaan, vaikka siis väitänkin, että kaikilla on rahaa jopa ihan normihintaiseen ruokaan, ellei rahoja käytä "kyseenalaisiin kuluihin", kuluihin joihin sosiaalisia tulonsiirtoja ei ole tarkoitettu.

Sosiaaliturvan taso on siis riittävä!

Sosiaaliturvan taso Suomessa on siis riittävä jos ja kun rahat käytetään vain siihen mihin ne on tarkoitettu. Etenkin lapsiperheet pärjäävät hyvin. Parhaiten pärjäävät tottakai yksinhuoltajat – taloudellisesti siis.

Toki mm. eräät toimittajat ovat aika ajoin kokeilleet miten toimeentulotuella pärjää, ja päätelmät ovat aina olleet: ei sillä pärjää;

-Hesarin toimittaja koitti käyttää ruokaan vain 283 euroa, joka on enemmän kuin mitä toimeentulotuesta on kuukaudessa tarkoitettu yksin asuvan ruokaan.

-Me Naiset kokeili pärjätä peruspäivärahalla.

-Miten onnistui viidelläkympillä viikko, joka on lähellä totuutta summan suhteen.

En ole toimittaja mutta pystyn todistamaan väitteeni faktaksi.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu