Luottamuksellisen viestin suoja heikkenee!

Paljon porua herättänyt lakiuudistus kirjesalaisuuden heikkenemisestä tullee menemään läpi. Asiaa käsitellään eduskunnan täysistunnossa tänään: 

"Keskiviikko 26.9.2018 klo 14.00 – istunnossa ei klo 22 aikarajaa

Täysistunto. Ensimmäisessä käsittelyssä hallituksen esitys Suomen perustuslain 10 §:n muuttamisesta (PeVM 4/2018 vp, HE 198/2017 vp)." [lyh.]

Eduskunnan tänään alkavassa täysistunnossa on siis tarkoitus alkaa käsitellä perustuslain muutosta siten, että ns. tiedustelulait voidaan säätää. Mielestäni ei ole mitään syytä viivyttää lainmuutoksen eteenpäin viemistä.

Perustuslakivaliokunta linjasi viime viikolla, että luottamuksellisen viestin suojaa voidaan rajoittaa mikäli tietoa hankitaan sotilaallista tai kansallista turvallisuutta vakavasti uhkaavasta toiminnasta. En näe syytä siihen, että jollakulla normikansalaisella, tai hieman kummallisemmallakaan, olisi mitään syytä olla lainmuutosta vastaan.

Lainmuutoksen toinen käsittely tullee olemaan ensi viikon tiistaina ja mahdollinen äänestys muutoksen kiireellisyydestä käydään seuraavana päivänä, eli keskiviikkona 3.10.

Lienee laaja yksimielisyys siitä, että Suomessa on oltu, ja varmasti ollaan jossain määrin yhä, liian sinisilmäisiä. Lainsäädäntöä pitäisi laatia ennakkoon pikkaisen aavistellen tulossa olevaa eikä vasta jälkikäteen kun ongelmia jo on. Nyt Suomessa ollaan auttamatta jälkijunassa joten lainmuutoksen viemiselle läpi kiireellisenä on hyvä syy. Sen ei pitäisi kenellekään normikansalaiselle olla minkäänlainen ongelma.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu