Miksi kouluruoka ei maistu lapsille?

Tuoreen kouluterveyskyselyn tulokset kertovat, että Keravalla 6/10 koululaisista jättää kouluruoan syömättä ainakin kerran viikossa. Tilanne on vastaava monilla suurilla paikkakunnilla. Sen sijaan pienissä kunnissa kouluruoan syö likimain jokainen koululainen.

Lapset itse ilmoittavat syyksi siihen, että eivät syö mm. sen, että kouluruoka ei vaan maistu, tai eivät syö koska kaveritkaan eivät syö. Mitkä sitten ovat todelliset syyt – toki ne voivat osin noitakin olla.

Mitä suurempi paikkakunta niin sitä enemmän erilaisia ruokapaikkoja, ja kauppoja, sieltä löytyy. Niitä löytyy jopa aivan koulun nurkalta. Maalaiskunnissa harvemmin ruokapaikkoja ja kauppoja samalla tavalla on. Kun tuohon yhdistetään se, että vanhemmat saattavat antaa lapselleen ruokarahaa koska "koulun ruoka on pahaa" niin ihmekös sitten, että ei kouluruoka maita, vaikka se ihan kohtuullista olisikin, ja joskus jopa hyvää – niin no, ehkä sitä kouluruokaa syödään silloin kun se on herkullista ja muulloin turvaudutaan vaikka sitten roskaruokaan, tai karkkeihin. Syömättä mitään tuskin kovin moni oppilas pitkää päivää pärjää.

Varmasti on niin, että sen suhteen syövätkö lapset koulussa on suuri merkitys sillä miten lapsen omat vanhemmat kouluruokailun näkevät, ja mitä siitä lapsen kanssa puhuvat. Jos lapsille tehdään selväksi, että kouluruoka on hyvää ja terveellistä, ja sen syöminen säästää perheen rahoja, niin varmasti moni lapsi syö koulussa mielihyvin, ja ottaa sitten vastineeksi vaikka hieman isomman viikkorahan. Kannattaa ainakin kokeilla?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu