EK:n kohtuulliset ehdotukset

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) esittää, että työllisyysaste pitäisi ensi vaalikaudella saada nostettua 75%:iin. Onko se mahdollista? Keinoina EK esittää mm. työttömyysturvan heikentämistä. Kukaan tuskin rohkenee epäillä sitä, etteikö työttömyysturvan heikentäminen nostaisi työllisyysastetta ja vähentäisi työttömyyttä.

EK:n näkemyksen mukaan ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoa tulisi lyhentää. Lisäksi EK porrastaisi työttömyysturvan määrää. Kun asiaa tarkemmin ajattelee niin parasta työttömyyden hoitoa EK:n näkemys huomioiden olisi varmasti se, että ansiosidonnainen työttömyysturva poistettaisiin kokonaan – se jos mikä toisi täytettäväksi runsaasti lisää työpaikkoja. Ainakin työttömäksi jääneiden into etsiä ja löytää heti uusi työ nousisi merkittävästi, se on varmaa!

Noin rajua muutosta tuskin kukaan uskaltaa edes toivoa. Miten olisi jos työttömäksi jäävä saisi ensimmäiset kolme kuukautta 100% palkastaan. Sen jälkeen kolme kuukautta 50%, ja sen jälkeen peruspäivärahan? Varmasti into löytää uusi työpaikka kohenisi.

EK esittää myös, että päivähoitomaksuja tulisi alentaa. Sillä todellakin saattaisi olla positiivisia vaikutuksia koska sen jälkeen palkasta jäisi töissä oleville enemmän käteen ja kulutukseen.

"Yleinen tuloveron keventäminen toteutetaan pienituloisilla työtulovähennystä korottamalla." toteaa EK. Idea on – millainen – sillä tokihan jokainen tuloluokka saa tuon työtulovähennyksen joten ei sen korottaminen kohdistuisi mitenkään erityisesti pienituloisiin. Vai olenko väärässä?

Erinomaisin EK:n idea on toimeentulotuen ja asumistuen yhdistäminen kotitalouskohtaiseksi tueksi siten, että työtulosta otettaisiin nykyisen 100%:n sijaan huomioon vain 80% asumistukea laskettaessa. Hyvä idea! Vielä kun tuohon ideaan saataisiin sisällytettyä yhdenvertainen kohtelu kotitalouksille kautta Suomen niin se olisi liki täydellinen?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu