Paradondiitti uhkaa sinuakin!

Paradondiitti on vakava sairaus, mutta usein se jää huomaamatta. Sen huomaa vasta kun tarvitsee todistuksen siitä, että itsellä ei kyseistä sairautta ole – yleensä siis vanhana kääkkänä kun edessä on keinonivel-leikaus.

Jos sairastat paradondittiä niin se on käytännössä este tekonivel-leikkaukselle. Samoin monille muille leikkeuksille, ja onko sitä paitsi hampaiden säännöllinen peseminen niin paha asia lainkaan?

Hampaiden peseminen, ml. hammaslaankaaminen, tai vastaava, on paras tiedossa oleva keino välttää se, että sairastusi paradondiittiin.

Hampaat pitäisi harjata aamuin illoin – reikiä ei tule silloin. Itse kävin hammaslääkärissä noin kuukausi sitten: reikiä nolla, yksi lohkeama jota ei korjattu, kulkee siis mukana.

Harjaan itse hampaitani 2-4 kertaa päivässä. Vältän satunnaisia syömisiä, muutenkin olen "perushullu". Entä sinä?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu