Ydinvoima on tulevaisuuden energiaa!
Kasvihuoneilmiö on tosiasia, kuten sekin, että muutos on osittain ihmisen aiheuttama ja siksi ihmisten pitääkin toimenpiteillään, kuten energiansäästöllä, pyrkiä mahdollisimman suuressa määrin ilmiötä heikentämään.
Jotta energiaa todella säästettäisiin pitäisi sen hintaa nostaa merkittävästi. Se energia mitä käytetään pitäisi tuottaa ilman CO2-päästöjä, kuten esim. Toriumvoimalla. – eivät nykyiset ydinvoimalatkaan ole huono ratkaisu, tai nykyisenkaltaiset, kunhan niitä rakennetaan turvallisiin maihin, maihin joissa turvallisuuskulttuuri ja ympäristö ovat soveliaita ydinvoimaloille, kuten mm. vakaan kallioperän Suomeen, aina tuotettavaksi energiaa jopa vientiin.
Suomalaisten osalta energian verotusta pitäisi nostaa – kaikilta energiamuodoilta, siis myös ilmastoystävällisen energian pitäisi olla kalliinpaa, jotta se kannustaisi säästämään energiaa. Niin no joo, sama pätee varmasti kaikkiin muihinkin maihin – niin teollisuus- kuin kehitysmaihin. Energian hinta siis ylös ja pyöräily kunniaan! (kävely myös).
Ei olisi välttämättä huono idea, että kävelemällä tai pyöräilemällä töissä käyvät saisivat esim. kohtuullisen suuren verovähennyksen kannustimeksi, ja autoilijoille mätkyjä – ellei autoa tarvitse työssään.
Sinä haluat ihmisten asumisen kalliimmaksi. Mitä ydinvoiman tulevaisuuteen ym. tulee, niin Olkiluoto 3 on käynee hyvästä esimerkistä…
Ilmoita asiaton viesti
Miten kirjoituksestani tuollaista päättelet?
Energiansäästön myötä asumisesta voisi tulla jopa edullisempaa.
Ilmoita asiaton viesti
Ai, luin, että esität energian nostamista merkittävästi…
Ilmoita asiaton viesti
Nainhän se on. Auringon energiakin on peräisin fuusioreaktioista, joka on palvellut mm. maapallon elämän syntyä miljardien vuosien ajan.
Ilmoita asiaton viesti
Ydinvoimassa onse prosessin ratkasematon jäteongelma.
Ilmoita asiaton viesti
Siinä olet oikeassa. Siksi linkitinkin Toriumin josta linkin takana todetaan mm.:
”Toriumin kannattajat väittävät, että aineesta ei jää jäljelle asekelpoista jätettä, kuten uraanista. Sen jäte kestää vain joitakin satoja vuosia, eikä kymmeniätuhansia, kuten uraanin.
Sydneyn yliopiston ydintieteen laitoksen johtaja Reza Hashemi-Nezhad puoltaa esimerkiksi toriumydinreaktorin ja hiukkaskiihdyttimen yhdistelmää, adsnr-voimalaa, koska ydinjäte on vaarattomampaa kuin tavallisen reaktorin tuottama jäte. Lisäksi itse voimala on turvallinen, koska reaktori ei voi sulaa eikä reaktoria voi käyttää aseiden tuottamiseen.
Monilla mailla, kuten Britannialla, Intialla, Kiinalla, Venäjällä, Ranskalla ja Yhdysvalloilla, on toriumiin liittyviä hankkeita vireillä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa rakennetaan koelaitosta, joka perustuu nestemäiseen fluoriditoriumreaktoriin eli lftr-teknologiaan.”
https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/energia/2…
Ilmoita asiaton viesti