Toisenlaista maalittamista

Yhtenä asiana Suomi Areenan myötä on noussut keskusteluun maalittaminen. Poliisiliitto haluaa maalittamisen rikoslakiin. Maalittamisen yhtenä tarkoituksena on mm. vaikuttaa maalittamisen kohteen toimintaan siten, että kohde ei toimisi kuten laki edellyttää.

Toisenlaistakin maalittamista on – piilossa, mutta olemassa. Eräs henkilö joutui aikoinaan maakuntalehden maalittamisen kohteeksi. Tuolloin tosin ei koko sanaa ”maalittaminen” ollut vielä käytössä samassa tarkoituksessa. Eikä nykyisinkään ilmeisesti voitaisi katsoa, että häntä maalitetaan koska hän ei ole viranhaltija, virkamies, eikä asianajaja.

Miten lehti sitten maalitti kyseistä henkilöä? Miten lehti pyrki vaikuttamaan ko. henkilön toimintaan? Onko se ylipäätään ollut mahdollista – olisiko vastaava mahdollista tänään?

Lehti toteutti maalittamisen siten, että julkaisi kyseistä henkilöä koskien ainoastaan negatiivisia uutisia. Lehti olisi voinut julkaista myös positiivisia uutisia, ja niitä olisi ollut jopa enemmän. Lehti kuitenkin oli päättänyt toisin. Kyseisen henkilön elämässä tuo tuolloinen uutisointi näkyy vielä tänäkin päivänä. Tiedän, koska minulla on mahdollisuus sitä melko läheltä seurata.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu