Vaaralliset vangit

Oikeusministeriössä on parhaillaan meneillään selvitys siitä millä perusteilla vaarallisimmat vangit voisivat jatkossa vapautua vankilasta. Onko mahdollista, että Suomessakin tulee joskus tulevaisuudessa käyttöön elinkautinen elinkautinen?

Millainen vanki sitten on vaarallinen? Onko murhamies aina vaarallinen? Onko mahdollista, että väkivaltaan syyllistynyt vankeusaikana muuttuu kiltimmäksi ihmiseksi?

Voitaisiinko ainakin toistuvasti vakaviin pahoinpitelyrikoksiin syyllistyneitä pitää sellaisina vaarallisina vankeina jotka olisi syytä pitää loppuikänsä telkien takana?

Mielenkiintoinen kysymys on myös se, että jos henkilö sitten päätettäisiin pitää ”kohtuuttoman pitkään” vangittuna, niin olisiko hänellä kuitenkin loma-oikeus?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu