Myytävänä kerrostalo: 150.000 euroa

”Mikkelissä on myynnissä kokonainen kerrostalo. Myyntihinta on kokoon nähden vaatimaton, toteaa kiinteistöä myyvä yritys.” kertoo MTV.

Myytävä kerrostalo sijaitsee keskustan ulkopuolella. Tuollaista asuttamista Suomessa harrastettiin aikoinaan paljon. Rakennettiin lähiöitä sinne tänne, ja keskusta eli omaa elämäänsä. Lähiöissä oli usein omat kauppansa ja muitakin palveluita, jotka nykyisin ovat pääosin lopettaneet toimintansa. Väki pakkautuu kasvukeskuksiin.

Voimmekin tänä päivänä järkevinä ihmisinä todeta, että tuollainen asuttaminen aikoinaan on ollut virhe. Se on ollut nykyisen vanhusväestön tekemä virhe jonka hinnan nykyiset nuoret tulevat maksamaan.

Kun väki pakkautuu kasvukeskuksiin niin se on tottakai hyvä asia – se on sitä ainakin ilmaston kannalta. Liikkumistarve vähenee. Sekin vähäinen liikkuminen johon on tarvetta on yhä useamman mahdollista toteuttaa julkisilla kulkuneuvoilla. Tuota kautta myös liikkumisesta aiheutuvat päästöt vähenevät.

Uutisista muistan kuulleeni sellaisenkin jutun, että Helsinkiin on rakenteilla kerrostalo jossa voi käytännössä asua koko ikänsä ilman, että koskaan on tarvetta poistua rakennuksesta – no ehkä joskus lääkäriin tms.? Kun vielä onnistuu tuollaisessa asuen hommaamaan työpaikan samasta talosta niin sehän se on ilmastoteko jos mikä!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu