EU:n maksupalveludirektiivin vaikutukset?

EU:n maksupalveludirektiivi vaikuttaa siihen miten voimme itse kukin asioida nettipankissa jatkossa. Pelkät pahviset (tai muoviset) tunnuslukutaulukot eivät jatkossa ole riittävän turvallisia henkilöllisyyden varmentamiseen. Lisäksi tullaan tarvitsemaan ainakin tekstiviesti.

Mielestäni nykyinen käytäntö on ollut aivan riittävän turvallinen, ainakin itseni tyyppiselle ihmiselle, S-pankissa, jossa pitää tietää sekä käyttäjätunnus, että salasana. Ongelmana ovat tottakai sellaiset käyttäjät jotka kirjoittavat nuo tiedot vaikkapa tunnuslukulistaan. Niin ei pidä tehdä. Minulla nuo tiedot ovat ylhäällä vain muistissani.

Tulevaisuudessa, Aktiaa lukuunottamatta, pitää siis olla puhelin (tai jokin muu laite) apuna tunnistautumisessa varkkopankkiin. Eteen tulee varmasti mielenkiintoisia tilanteita jos, ja kun, puhelin ei syystä tai toisesta toimi, tai kun puhelin ei jostain muusta syystä ole käytettävissä.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu