Suomalaisten ruotsin taito hämmästyttää

Eilen kerrottii mm. TV-uutisissa, että suomalaisista 26% oli ilmoittanut, että eivät osaa ruotsia lainkaan. Eräs opettaja asiaa uutisissa hämmästeli todeten suurinpiirtein: kummallista koska kaikki ovat ruotsia joutuneet peruskoulussa opiskelemaan.

Eihän asia noin ole – oikeasti siis – totta on vain se, että kaikki peruskoulun käyneet ovat joutuneen ruotsia opiskelemaan (poikkeus vahvistaan säännön?). Oikeastihan asian on niin, että peruskoulu otettiin Suomessa käyttöön asteittan 60-luvulla syntyneiden kohdalla. Heissä sekä vanhemmissa ikäluokissa on paljon sellaisia henkilöitä jotka ovat käyneet vain kansakoulun jossa ruotsia ei ole tarvinnut opiskella lainkaan.

Ei siis ole mikään ihme, että nykyisin hengissä olevista ikäluokista 26% ei ruotsia osaa. Lienee myös niin, että peruskoulun alkuaikojen virhe, eli kurssijaot, ovat vaikuttaneet siihen, että osalla peruskoulun käyneistäkin ruotsin kielen taito on varsin heikko.

* * *

Linkki YLEn uutiseen asiasta. (lisätty 8:45)

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu