Hiilijalanjälki minimiin – miten?

Herkkutattiohratto

Me suomalaiset olemme kuulemma innostuneet kokeilemaan ilmastoystävällistä arkea. Esimerkiksi muuan kuopiolaisperhe aikoo pienentää hiilijalanjälkeään vähentämällä ruokahävikkiä.

Tottakai minäkin haluan pienentää hiilijalanjälkeäni ja osaltani ehkäistä ilmastonmuutosta. Ymmärrän toki sen, että ilmastonmuutoksen aiheuttaja ei ole yksin ihminen. Oma osansa ihmisen toiminnalla kuitenkin ilmastonmuutokseen on.

Itse olen mm. alkanut aikamoiseksi salaatinsyöjäksi. Ainakin päivän toinen ateria on nykyisin yleensä salaattia. Yleensä tonnikalasalaattia. Riisiä en juurikaan käytä, eikä sitä kaapeistani löydy. Olen korvannut riisin kotimaisella ohralla. Myöskään juustoa en ole ostanut pitkään aikaan. Saatan kyllä juustoa syödä kylässä käydessäni.

Lajittelen kaikki jätteet. Laskut minulle tulevat sähköisesti. Liikun pääasiassa kävellen ja pyörällä. Liikkumisen suhteen tietysti auttaa, että asun lähellä keskustaa (torille kävellen 10 min.) Autoa minulla ei tällä hetkellä ole. Jos pidemmälle menen niin käytän julkisia liikennevälineitä. Joskus jopa taksia – jos joku muu maksaa 😀

Yksi merkittävä asia kuitenkin on mikä hiilijalanjälkeäni päivittäin lisää. Asun nimittäin kolmiossa. Kyllä minulle tottakai pienempikin asunto riittäisi. Oma sauna kun olisi niin se olisi kiva juttu, mutta, mutta… Kyllä se niin on, että saunon ainakin kerran viikossa. Saunomisen lopettaminen tottakai pienentäisi hiilijalanjälkeäni – vai kuinka?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu