Onko putkakuolemia liikaa?

Oikeusasiamiehen mukaan Suomessa sattuu liian paljon putkakuolemia. Itse pidän jotenkin merkillisenä sitä nyt ilmitullutta seikkaa, että tässä tilastojen luvatussa maassa ei tiedetä paljonko putkakuolemia vuosittain sattuu!

”Oikeusasiamiehen mukaan putkakuolemien tutkinnassa kertynyt aineisto tulisi kerätä kattavasti ja analysoida. Tiedosta olisi hyötyä putkakuolemien ehkäisyssä sekä poliisien ja vartijoiden koulutuksessa.”

Uskallan kuitenkin lähteä rohkeasti arvaamaan syitä putkakuolemiin. Putkaan joutuu usein humalainen mies joka saattaa käyttäytyä jossain määrin arvaamattomasti, jopa väkivaltaisesti. Putkatiloja vartioi sitten yksinäinen vartija, joka ei tietenkään voi mennä aina putkaan tarkistamaan, että mitä on vialla vaikka sieltä joku kuinka huutelisi.

Ehkä vielä tärkeämpää olisi käydä tarkistamassa putkaan säilöönotetun henkilön tila kun huutelu pidemmäksi aikaa taukoaa. Varmastikaan kaikki eivät huutele. Jos joku kuitenkin huutelee niin pitäisi tarkistaa: MIKSI? 

Niin ikään jos joku putkassa vain makaa hiljaa paikallaan niin pitäisi tarkistaa: miksi; sammunut vai kuolemassa?

Nykytekniikkakin voisi asiaa auttaa. Putkiin vaan liiketunnistimet, ja ”puhelimet” joilla vartijaan saisi yhteyden jos välttämätöntä asiaa olisi. Ehkä tulevaisuudessa putkassa käyneiltä kerätään myös palautekortteja?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu