Nykyaika ja kuolema – ota tämä huomioon!

Edellisessä kirjoituksessani totesin, että nykyaikana elämä kuoleman jälkeen on mahdollista. Se, että elämä kuoleman jälkeen on mahdollista ei liene pelkästään hyvä asia? Se on asia joka tulee tulevaisuudessa varmasti aiheuttamaan ongelmia, ja lainsäädäntötarvetta.

Nykypäivänä kuolema aiheuttaakin paljon sellaisia ongelmia joita ei muinoin ollut. Pääsääntöisesti vanhuksille on aina ollut eräänlainen kunnia-asia, että pankkitilillä on ollut ainakin sen verran rahaa, että hänet on vainajana saatu kunnialla hautaan. Velkaa ei ole perillisille saanut jäädä (vaikkei velka välttämättä periydykään).

Nykyihmisen pitäisi jo ennen mahdollista poismenoaan ottaa huomioon joitakin asioita. Yksi niistä on tietysti netti; sosiaalinen media, ja muu sellainen. Meillä kaikilla on nykyisin sähköpostit, pankkitunnukset, ja ties mitä – erilaisia palveluja monenlaisten tunnusten ja salasanojen takana.

Mielestäni ei olisi lainkaan huono idea tallentaa noita tunnuksia ja salasanoja, mukaanlukien puhelimimen PIN-koodi, siten, että omaisten olisi ne henkilön kuoleman jälkeen helppo löytää ja käydä palvelut sulkemassa.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu