Kitketään kaikki kiusaaminen!

Al-Taee selvisi anteeksipyynnöllä! (No joutuihan hän olemaan sairaslomalla – heh heh…) 😉

EHDOTUS: Kitketään kaikki kiusaaminen Suomesta. Aletaan jokainen toimia siten, että ketään ei jatkossa kiusattaisi. Kiusaamisen kitkemisestä on saatu hyviä kokemuksia ainakin KIVA-koulu hankkeen myötä. Kiusaamisen seuraukset voivat olla varsin vakavia. Lopputuloksena voi olla jopa kuolema?

Niin – moni varmasti miettii, että mitä se ”perushullu” nyt höpisee. Mutta kun asiaa ajattelette niin kyllä vihapuheen tyyppisen nettikirjoittelun, ja muun höpinän, voi tulkita joukkoon kohdistuvaksi kiusaamiseksi – eikö? Ja mitä pienempi on kohderyhmä niin sitä helpommin toiminnan voi kiusaamiseksi mieltää.

Kiusaamista on monenlaista. Kiusaamista ei ole, kuten kaikki tiedämme, vain kouluissa ja työpaikoilla. On satavarma juttu, että kiusaamista on kaikkialla yhteiskunnassa. Kaikenlaisissa ryhmissä, takuuvarmasti myös uskontokunnissa. Jokaisen velvollisuus pitäisi olla puuttua kiusaamiseen kun sellaista näkee – eikä vain seurata sivusta – puhumattamaan, että itse osallistuisi kiusaamiseen.

Kiusatuksi tuleminen on aina subjektiivinen kokemus. Valitettavaa on, että vielä tänäkin päivän myös joukkotiedotusvälineet saattavat kiusata. Ne eivät välttämättä miellä kiusaavansa, mutta jutun kohde kokee jutun kiusaamisena. Uutisjuttu, tai mikä tahansa juttu mediassa, myös sosiaalisessa mediassa, voi olla sellainen, että se johtaa kiusaamiseen. Aina kun teemme jutun jostakin henkilöstä niin kyllä meidän pitäisi miettiä: haluaisinko itse olla jutun objekti – jos en sitä haluaisi niin juttua pitäisi muuttaa, tai jättää se kokonaan julkaisematta.

En kuitenkaan tarkoita, että vääryyksistä ja niiden tekijöistä pitäisi jättää kertomatta. Pitäisi kuitenkin aina miettiä mitä ja miten kerrotaan. Monesti olisi syytä miettiä: onko omankädenoikeus nyt paikallaan?

VÄÄRIN TEHNYTTÄ ON SYYTÄKIN KIUSATA! (Seurauksista välittämättä)

Onko todella niin? Eikö oikeuslaitoksen, tai Al-Taeen tapauksessa puolueen, antama ”rangaistus” riitä?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu