Hyvä: naisten välttämättömien hygienia- ja terveystuotteiden vero ei laske

Keskusta ehdotti ennen vaaleja ns. tamponioveron verokannan laskemista nykyisestä 24%:sta 10%.iin. Valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk.) tyrmää nyt ehdotuksen niin kutsutun tamponiveron laskusta, mikä onkin oikeanlainen päätös.

Veron alennusta esitti kirjallisessa kysymyksessään vihreiden kansanedustaja Saara Hyrkkö. Hän perusteli aloitetta muun muassa sillä, että kuukautissuojat ovat välttämättömiä hygienia- ja terveystarvikkeita. Hyrkkö on varmasti oikeassa.

KUUKAUTISET tietävät naiselle tyypillisesti rahanmenoa kerran kuussa jopa vuosikymmenien ajan. Suomessa liki viidennes siteiden, tamponien tai muiden kuukautissuojien hinnasta voi olla veroa – ja se on ilman muuta tasa-arvo-ongelma, linjaa Naisjärjestöjen keskusliitto.

Onko olemassa jokin miesjärjestöjen keskusliitto joka voisi ottaa asiakseen parranajotuotteiden arvonlisäveron alentamisen. Tai ehkä tasapuolisuoden nimissä Saara Hyrkkö tekee asiasta kohtapuoliin kirjallisen kysymyksen?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu