Kokoomuksen hölmö idea nro. 5

Kokoomus on ehdottanut yhtenä työllisyyttä parantavana toimenpiteenä sitä, että toimeentulotukeen palautettaisiin asumiskulujen  7%:n omavastuu. Aikoinaan meillä oli hölmö hallitus – tuolloin säädettiin ko. omavastuu. Sitten meillä oli järkevämpi (lue: vähemmän hölmö) hallitus joka ymmärsi poistaa tuon omavastuun.

Kokoomuksessa on siis päätelty, että asumiskulujen 7%:n omavastuu lisäisi työllisyyttä (kuva). Kokoomuksen mukaan omavastuu kannustaisi hakeutumaan edullisempaan asuntoon ja samalla se purkaisi kannustinloukkuja?

Mietitäänpä asiaa… Talouden asumismenot olisivat 700 euroa kuukaudessa, jolloin omavastuu olisi 49 euroa. Löytäisikö talous sitten oikealta alueelta edullisemman asunnon, jonka kuukausivuokra olisi vaikkapa vain 600 euroa, jolloin omavastuu olisi 7 euroa pienempi – jees mikä kannuste muuttamiseen! 7 euron säästö/kk.

Asumiskulujen omavastuun palauttaminen toimeentulotukeen on hölmöin pitkään aikaan kuulemani ajatus.

* * *

Kokoomus: ”pienikin lisätyö leikkaa nopeasti toimeentulotukea.” Höpö höpö. Eikö kokoomuksessa tiedetä, että toimeentulotuessa on säädetty ansiotulojen suojaosuudesta (20%, max 150€/kk). Mikä olisi vaikutus jota tuota prosenttiosuutta ja suojaosuuden määrää korotettaisiin? Lisäisikö se työttömyyttä?

Toimeentulotukilaki: ”vähintään 20 prosenttia tulonsaajan ansiotuloista jätetään ottamatta huomioon tulona. Huomioimatta jätetään kuitenkin enintään 150 euroa kuukaudessa.”

sekä: ”Tuloina ei oteta huomioon vähäisiksi katsottavia ansiotuloja ja avustuksia;”

* * *

Aikoinaan voitiin ”palkata orjatyöhön” yhdeksän euron korvauksella viideksi päiväksi viikossa. Tuolloin orjatyöstä sai yli 170 euroa kuukaudessa. Minä(?) asiaa moitin ja niinpä päätettiin, että orjatyömahdollisuus pudotettiin neljään päivään viikossa jolloin siitä saatava nettotulo on maksimissaan samansuuruinen kuin toimeentulotukilaissa ansiotulosta säädetty suojaosuus.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu