Vanhuksilta äänioikeus kokonaan pois?

Vihreät- ja keskustanuoret ovat väläyttäneet, että sen sijaan, että eläkkeitä korotetaan pitäisi eläkkeitä leikata. Ongelmana on ainakin se, että Suomessa omaisuudensuojaa tulkitaan siten, että se suojaa ansaittuja eläkkeitä. Lisäksi on kiistaton tosiasia, että eläkeläiset ovat suuri ryhmä joka myös aktiivisesti äänestää.

Kuuluuko eläke sitten omaisuudensuojan piiriin? Kuuluuko se tuon suojan piirin, jotka Suomalaisesta systeemistä johtuen, nauttivat eläkkeestä jota eivät ole itse maksaneet?

Yksi ratkaisu ongelmaan – joka on siis se, että eläkeläiset äänestävät leikkauksia puolustavia vastaan – olisi se, että eläkeläisten äänioikeutta vähennettäisiin. Olen omassa elämässäni törmännyt pariin vanhukseen jotka ovat todenneet, että eivät aio äänestää koska eivät enää pitkään täällä ole tuloksista nauttimassa/kärsimässä.

Äänioikeutta pitäisikin muokata. Mielestäni olisi varsin helposti perusteltavissa se, että eläkeläisillä olisi pienempi äänioikeus, ja vastaavasti nuorilla suurempi. Karkea jako voisi olla jotain seuraavaa:

Alle 35 vuotiailla kaksi ääntä, 36-60 vuotiailla yksi ääni, yli 60 vuotiailla 0,5 ääntä. Tuo saisi nuorten äänen paremmin kuuluviin, ja tottakai vanhukset ovat vanhempina ollessaan nuorille opettaneet myös toisten huomioon ottamista?

En väitä, etteivätkö vanhukset ottaisi muita huomioon mutta tuo huomioiminen kohdistuu usein pikemmin omaan lähipiiriin mikä tarkoittaa, että köyhä eläkeläinen ei niin paljoa lapsiaan pysty huomioimaan kuin rikas, jolla siihen ei yleensä niin paljoa edes tarvetta ole.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu