Koko kylä kasvattaa – ainakin Eurajoella?

Eurajoella on noin kymmenen vuotta sitten annettu kunnalliset suositukset lasten kotiintuloajoista. Suosituksen mukaan ala-astelaisten pitää olla kotona joka päivä kello 20:00 ja ylä-asteikäisten arkisin kello 21:00 ja viikonloppuisin kello 23:00. 

Ei nyt kiinnitetä liikaa huomiota siihen, että lauantai on arkipäivä. Itse haluaisin ymmäärtää tuon siten, että perjantai- ja lauantai-iltaisin kotiintuloaika on 23:00 ylä-asteikäisillä.

Mitä hyötyä tuosta sitten on ollut? Väitetään, että ainakin ilkivalta on vähentynyt, ja sehän on hyvä asia! Lehtiuutisen mukaan myös yöllinen mopoilu on Eurajoella vähentynyt.

Suomessa samanlaisen suosituksen antaneita kuntia on hyvin vähän. Ne voitaneen laskea yhden käden sormilla. Ottaen huomioon saadut hyvät kokemukset eikö olisi ihan järkevää antaa asiasta valtakunnallinen suositus, tai ehkä jopa suositusta vahvempi määräys?

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu