Olkiluoto 3 – osin lainvastaisesti valmisteltu!

Olkiluoto kolmonen saattaa hyvällä tuurilla olla toiminnassa jo vuoden 2020 lopulla – kuka uskoo siihen? Viimeisin ”virallinen” uutinen asiasta lienee se, että korkein hallinto-oikeus (KHO) hylkäsi Olkiluoto 3:n käyttöluvasta tehdyt valitukset. Tuossa asiassa on siis KHO:n mukaan menetelty lainmukaisesti.

Olkiluoto kolmosen koko taival ei ole yhtä ruusuinen – enkä nyt tarkoita rakentamista, vaan päätöksenteon lainmukaisuutta laitoksen rakentamisessa. 

Siihen aikaan kun Olkiluoto 3:sen rakentamista alettiin valmistella niin voimassa oli nykyistä kuntalakia edeltänyt kuntalaki. Tuo laki edellytti, että tietyt asiakirjat oli pidettävä määrätyllä tavalla nähtävillä tietyissä paikoissa. Noiden asiakirjojen nähtävillä pitämisessä tehtiin aikoinaan virhe!

MIKÄ IHMEEN LAINVASTAISUUS (=Mikä virhe?)?

Kun siis Olkiluoto 3:a valmisteltiin niin tietyt asiakirjat oli pidettävä kaikkien nähtävillä määrätyissä paikoissa tiettyinä laissa määrättyinä aikoina. Valitettavasti tuolloin oli kesä-aika, ja nähtävillä pitoaikaan sisältyi heinäkuu, tai osa siitä, ja virallisen kuulutuksen mukaan lain vaatimat asiakirjat olivat tuolloin nähtävillä mm. Eurajoen kunnanvirastossa.

ONGELMA, eli virhe:

Kävipä vaan niin ikävästi, että noiden asiakirjojen kuulutettiin olevan tiettynä aikana olevan nähtävillä mm. Eurajoen kunnanvirastossa – mutta, mutta… Kunnanvirasto oli tuolloin suljettu, joten asiakirjoja ei ollut mahdollisuutta käydä katsomassa.

KUMOAMINEN

Olisiko näin jälkikäteen ajatellen ollut mahdollisuutta saada vaikkapa käyttölupapäätös edellä esitetyn (ja todistettavissa olevan) virheen vuoksi kumottua? Ehkä – mutta tuskin kuitenkaan, kyseessä on sentään…

 

* * *

 

Niin – minua on joskus pidetty ydinvoiman vastustajana, kuten nytkin moni voi ajatella sitä. Mutta asioista paremmin perillä olevat tietävät, että en ole ydinvoiman vastustaja (koska sitä kuitenkin rakennetaan). Sen sijaan olen sitä mieltä, että ydinvoimaa kannattaa rakentaa mieluummin vakaaseen Suomeen kuin eräisiin muihin maihin. Olettehan samaa mieltä kuin minä, jonka olen sentään ”fiksu mies”(?).

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu