Työkyvyttömyyseläkepäätös – näitä olen paljon lukenut :-(

Kuka nykyisin pääsee työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi? Sen perusteella mitä itse olen asiaa koskevia päätöksiä viime vuosina lukenut niin voisin todeta, että ei kukaan. Kela ja eläkeyhtiöt ovat aina sitä mieltä, että eläkettä hakevalla on riittävästi työkykyä jäljellä siten, että hän pystyy tekemään kohtuullisen toimeentulon turvaavaa työtä. Eikä ole edes kuntoutuksen tarpeessa – hyvä?
Millainen sitten on kohtuullinen toimeentulo? Voitaisiinko tuo määritellä euroina kuukaudessa?
Toinen kysymys – etenkin työnantajille: millaista työtä tarjoaisitte liitteen henkilölle?
* * *
Lienee tässä lopuksi syytä todeta, että olen itse syntynyt vuonna 1967 🙂
Teksteissäsi on vielä sen verran järjen valoa, ettei ainakaan niihin vedoten kannata hankkiutua eläkkeelle mielenterveyssyistä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuosta on varmasti moni eri mieltä 😀
Ilmoita asiaton viesti
Todettakoon tässä nyt vielä selvyyden vuoksi, että tuo liitteenä oleva päätös (kuva) on viimeisen asiakkaani saama päätös.
Ilmoita asiaton viesti
”Mielenterveyden häiriöt ovat olleet yleisin työkyvyttömyyden syy vuodesta 2000 lähtien.
Vuonna 2018 työkyvyttömyyseläkettä sai 138 900 suomalaista. 17 prosenttia työkyvyttömyyseläkkeen saajista sai osatyökyvyttömyyseläkettä vuonna 2018.”
Koko ajan pääsee, ainakin minun lausunnoillani 🙂 Alle 60-vuotiaita toki harvemmin, pyritään kokeilemaan kuntoutustoimenpiteitä ja uudelleenkoulutusta ensin.
Ilmoita asiaton viesti
”Kuka nykyisin pääsee työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveysongelmien vuoksi?”
Jos vähän masentaa tai on jotain mielialavaihtelua niin noihin saa nappeja… Piristäviä, rauhoittavia, sinisiä, punasia ja vaikka mitä.
Eläkkeeseen kaiketi tarvitaan joku psykoosi ja osastoreissu.
Burn-out ymmärtääkseni ei ole mikään vaiva jos sitä kysyy Kelan etä-Jeesukselta mikä parantaa kaiken näkemättä potilasta. Oikea vastuullinen lääkäri antanee maksimimäärän sairaslomaa minkä saa ilman neurologin tutkimusta.
Ilmoita asiaton viesti