Älykkyys korreloi. Olenko tyhmä?

Eräässä ohjelmassa hiljattain todettiin, että jos otsikossa on kysymys-merkki niin vastaus on kielteinen.

Minun näkemykseni on, että älykkyys ja tyhmyys eivät ole vastakohtia. Vastakohtia ovat tyhmyys ja viisaus. Älykkään vastakohta on mielestäni vähä-älyinen. Vähä-älyinen ei silti ole idiootti. Idiotia on vajaamielisyyden syvin aste.

Vähä-älyinenkin voi olla viisas. Viisautta on montaa lajia, kuten älykkyyttäkin. Jos vähä-älyisellä on erinomainen muisti ja hän on kova lukemaan tietokirjoja, ja muistaa lukemansa, niin kyllä häntä ainakin kirjaviisaana voidaan pitää – on asia erikseen pystyykö vähä-älyinen soveltamaan tietoaan käytäntöön. Soveltaminen vaatii jonkinlaista älykkyyttä. Toki soveltaa voi myös oppimalla, kunhan muistaa oppimansa.

Älykkäistä todettua:

Mutta onko älykkäiden:

  • keskipituus muita suurempi?
  • joukossa enemmän vasenkätisia?
  • joukossa enemmän likinäköisiä?

Ja jos on niin miksi? Fakta on, että lyhyistäkin ihmisistä osa on todella älykkäitä. Samoin oikeakätisistä ja kaukonäköisistä.

On täysin mahdollista, että mailman älykkäin ihminen on oikeakätinen lyhyt henkilö joka ei tarvitse silmälaseja. Hän saattaa olla jopa nainen!

 

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu