Anteeksi

Olenko minä omapäinen? Omasta mielestäni aina oikeassa? Olenko jopa narsisti?

Otsikko: ANTEEKSI – kyllä, ehkä minun pitää pyytää anteeksi sitä, että olen liian joustamaton ja töksähtelevä. Liian moni(?) on saanut blogitekstejäni kommentoituaan todeta, että Juhani oli sittenkin oikeassa – vai onko?

Olen oppinut, tai ainakin siihen pyrin, että kun jotain kirjoitan, joko blogiini tai kommentiksi, niin kyseessä on FAKTA, ellen erikseen totea, että kyseessä on olettamus, luulo, tms.

Mutku… tuota termiä olen viime aikoina viljellyt runsaasti. Se johtuu ainakin jossain määrin siitä, että asiat harvoin ovat yksiselitteisiä.

Älkää minua silti vihatko. Ei se maksa vaivaa eikä ole muutenkaan viisasta. Maailma on kesken. Huomenna kaikki on… – paremmin!

Aivojeni toimintahäiriö

Minun aivoni toimivat eri tavalla – olisiko opettelemaani tapaa ajatella mahdollista hyödyntää?

Minä pystyn puuhaamaan monia asioita samanaikaisesti. Kuten myös ajattelemaan – siis monia asioita: samanaikaisesti.

Paljonko on monia?

Kokeilepa itse montaako asiaa pystyt ajattelamaan samanaikaisesti – olen pitänyt likimain normaalina, että samaan aikaan voi ajatella paria erilaista juttua, pyrkiä keksimään niihin ratkaisu, sekä vielä samaan aikaan voi ”kolmannessa tasossa” suorittaa matemaattisia tehtäviä.

Kuntoutustarveselvityksen muistitestissä (testi täällä – klik.) tulokseni oli ”hyvä”(?)

Psykologi tuumasi, että yleensä tehdään testin kaikki osat mutta piti kohdallani kolmatta kyselykertaa turhana koska jo ensimmäisessä kyselyssä, kuten tottakai toisessakin, muistin kaiken heti oikein.
Hän minulta kysyikin: millaista tekniikkaa käytät?

 

ANTEEKSIPYYNTÖ

Keskustelen mielelläni. Myös somessa, kuten täällä blogeissa. Pahoittelen sitä, että liian jyrkästi aina tyrmään vastaanväittäjät. Anteeksi! Asia on nimittäin nimenomaan niin, että yhteiskunta tarvitsee ihmisiä jotka ovat eri mieltä.

Totta: jos kirjoittaa faktaa niin paha siitä on olla eri mieltä. Tuolloin ei tottakai pidäkään luulotellen väittää, että asia on jotenkin toisin vaan todeta, että ’näin sen pitäisi olla, nykytilanne on huono’.

Ainakin joku muistaa(?), että minulla on hyvä muisti 😀 Se oli se työllisyysjuttu kun joskus väitin, että eräs suomalainen on saanut korvauksia siitä, että yhteiskunta ei ollut järjestänyt hänelle töitä. Minua ei meinattu uskoa – kuka muistaa? Ehdotin jopa vedonlyöntiä asiasta.

Koska olen sellainen ”perushullu” niin käytin hyväkseni KKO:n tietämystä ja osaamista ja kaivatutin tuon päätöksen arkiston kätköistä. Saatuani päätöksen ja liitettyäni sen tuohon asiaa koskeneeseen keskusteluun olin tietysti tyytyväinen. Sitä en vieläkään tiedä, että paljonko KKO:ssa käytettiin aikaa ko. päätöksen etsimiseen.

EIT vs. Navalnyj

Eräs blogisti oli kanssani eri mieltä. Kertokaapa tyrmäsinkö hänet ikävästi – olinko liian ”töksähtävä”?

Ollakseni rehellinen totean, että olisin toivonut, että vaikkapa MAX olisi ottanut asiaan kantaa.

 

Eräs kunta on joskus tehnyt minuun kohdistuneen virheen

Kyllä he sen sitten myönsivät, ja pahoittelivat. Mutta eivät pyytäneet anteeksi, vaikka olisi pitänyt. Onko niillä eroa?

 Anonyymi palaute tervetullutta: ANONYYMI PALAUTE

VASTAA: Klikkaa kyselyyn tästä!

Anonyyminä palautteena voit kertoa vaikkapa mielipiteesi seuraavasta:

free website counter
website counter

”Arvaatko” eron?
– Arvaatko on sitaateissa koska joku sen tietää ja joku toinen voi arvata.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu