Anteeksi Ano Turtiainen. – . Laillisuusvalvonta ja poliisi. Tuleeko sakot?

Valtakunnansyyttäjä on määrännyt poliisin suorittamaan esitutkinnan kansanedustaja Ano Turtiaisen twiitistä.

Poliisi oli aiemmin päättänyt, että twiitti ei anna aihetta toimenpiteisiin: ”Ei syytä epäillä rikosta. Ei tutkita. Pääsemme helpommalla.” Nyt poliisi siis kuitenkin joutuu ’tukkimaan'(?)

Poliisin toiminnalla valvojia riittää: syyttäjä, valtakunnansyyttäjä, oikeusasiamies, oikeuskansleri – poliisihallitus(?). Hyvä niin!

Kansalaiset olivat tehneet ainakin kolme tutkintapyyntöä Turtiaisen twiitistä, mutta poliisi siis päätti mitä päätti, kunnes…

Maria Ohisalo otti tänään kantaa siihen ongelmaan, että poliisi ei tunnista rasismia riittävän hyvin. Kirjoitin hänelle:

”Tervehdys,

Erinomaista! Vaadit, että poliisin pitää tunnistaa rasismi paremmin. Hyvä!

Ylipäätään mm. syrjintä on rikos jonka näkemisessä poliisillakin on ongelmia:

Ongelmia on myös tunnistaa sananvapausrikoksia. Tarjouduin joskus kouluttamaan asioissa poliisiAMK:uun, mutta kuulemma osaavat kyllä. Eivät kunnolla osaa, kuten tiedät.

Ystävällisesti,

Juhani

http://www.vehmaskangas.fi

ROPLEEMI
Missä poliisitutkinta siellä ropleemi. Resurssipula tottakai on osasyy. Mutta kyllä osasyynä on myös sokeus. Pyritään löytämään syyt jättää rikoksia tutkimatta. Toisaalta joissain tapauksissa tutkitaan kyllä liiankin herkästi. Kuten nyt?
Ongelma on langan molemmissa päissä. Minun silmissäni Ano Ansaitsee pisteet mm. ennen Pia Lohikoskea.
Kaikki asioita seuraavat tietävät, että sosiaaliset mediat rajoittavat joidenkin, kuten Anon, sananvapautta aika ajoin. On niin käynyt minullekin. Mutta kun suunta on tuollainen, niin onko se väärin? Tietenkään sokea poliisi ei tutki. Ei tutki vaikka pitäisi. Tasapuolisuus on hukassa monella medialla, kuten poliisillakin.

SYRJINTÄ

Rasismi on syrjintää. Monenlaista muutakin syrjintää on. Jopa laillisuusvalvojat syrjivät. He sen avoimesti myöntävät.  Defensor Legis, 69, 1988, jossa Lauri Lehtimaja kertoo:
”Jos kantelija on tunnettu kverulantti, saatetaan aluksi tyytyä esimerkiksi puhelintiedusteluun.”
Puheenvuorossakin voidaan havaita, että täällä on kverulanttityyppisiä kiusaajia joilla on kohteet. He seuraavat tiettyjä blogisteja ja kun tuollainen blogisti sanoo väärän sanan: ”neekeri” tms. niin nappi naksahtaa => poistettu tms. Tavoitteena tietysti saada henkilölle kirjoituskielto – mitä pidempi sitä parempi. JA SITTEN ON hyvä mieli! (kommentoimatta)
PUHEENVUOROSSA PARASTA
Tottakai kverulanttikiusaajien mielestä parasta on, että voivat toimia piilossa. US:n taholtakaan ei koskaan mitään kommentoida. Ratkaisu: ”saattaa olla…” kaikenlaista saattaa olla. Joillakin ihmisillä jopa järkeä päässä 🙂
SAKKO?
Pahimmillaan Ano Turtiainen saa twiitistään sakon. Sen hän myös saa jos siihen vaan pienetkin perusteet löydetään. Joku toinen voisi varmasti twiitata paljon ikävämpää tekstiä saaden jopa kehut. Päivi Räsänen?
Toivon mukaan Anokin eduskunnassa pyrkii toimimaan sen eteen, että lainsäädäntö saadaan riittävän selkeäksi ja tasapuoliseksi. Tarkoitan sitä, että laki puolustaisi sananvapautta samassa mitassa kuin rankaisee virhetwiiteistä.
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu