AOA Maija Sakslin: ”’Lasten rankaiseminen lainvastaisesti pitää sallia. Se opettaa…’

Blogin otsikko: ”AOA…” on blogistin näkemys Sakslinin mielipiteestä koulukotipäätökseen perustuen. Sitaatti ei siis ole suora lainaus!

Kirjoitin eilen otsikolla: Rikokset, joista ei rangaista

Yhtenä osana tuota kirjoitusta käsittelin apulaisoikeusasiamies Sakslinin päätöstä koskien Mikkeliläisen Sairilan koulukodin lainvastaisia käytäntöjä. Kysyin tuossa kirjoituksessa Sakslinista: ”onko hänellä lapsia, entä järkeä?” Nyt on pakko todeta, että Sakslin taitaa olla stanan tyhmä ihminen. Miten hän on virkaansa päässyt, kentien huijaamalla, vai ’hyvä veli’ -järjestelmän avulla. Hänen pitäisi ymmärtää erota! (huom. edellä esitetty on vain minun mielipiteeni).

Kun luin tuota Sakslinin antamaa päätöstä niin kyllä minulla tuli tippa silmäkulmaan. En siis suosittele sitä herkille, vaikka kyllä jokaisen pitäisi se lukea ja sen jälkeen kirjoittaa terveiset suoraan Sakslinille (maija.sakslin@oikeusasiamies.fi) ja kopio ainakin oikeusasiamiehenvirastoon (oikeusasiamies@oikeusasiamies.fi) sekä kaikille kansanedustajille (eduskunta@eduskunta.fi) pyytäen häntä eroamaan, tai ainakin antaen vahvat moitteet tuollaisesta ”laillisuusvalvonnasta”.

Tarkastuksen yhteydessä lapsille kerrottiin: ”Lasten kanssa keskusteltaessa lapsille ilmoitettiin, että he voivat ottaa
yhteyttä tarkastajiin, mikäli heihin kohdistetaan seuraamuksia tarkastuksen johdosta. Lapsille ilmoitettiin, että he voivat olla yhteydessä tarkastajiin myös muissa heidän sijaishuoltonsa järjestämiseen liittyvissä asioissa.
Lapsille annettiin oikeusasiamiehen esittelyvihkonen ’Voiko oikeusasiamies auttaa’ sekä tarkastukseen osallistuneiden esittelijöiden yhteystiedot (sähköpostiosoite ja puhelinnumero).”

Jos minä olisin tarkastuksen suorittanut niin olisin kysynyt: haluatteko, että laittomuudet saatetaan poliisitutkintaan ja rikoksiin syyllistyneitä rangaistaan, sekä haluatteko korvauksia?

Suomessa on valitettavan kummallinen viranomaisten, kuten laillisuusvalvojien toimintakulttuuri, kuten olen usein kirjoittanut. Viranomainen selviää käytännössä moitteilla asiasta josta normaali kansalainen laitettaisiin tiilenpäitä lukemaan – niin no, ehkä ensikertalainen pääsisi ehdollisella?

YK:n yleissopimus LASTEN OIKEUKSISTA on hyvä sopimus, mutta ymmärtääkö esim. Sakslin siitä mitään?

Sopimuksessa todetaan myös, että kaikissa lapsia koskevissa päätöksissä pitää etusijalle asettaa lasten etu! Toivon, että Maija Sakslin selittää ainakin minulle, miten lasten etu on etusijalla siinä, että heihin kohdistuvista rikoksista toistuvasti vaan huomautellaan, eikä heille edes kerrota miten he voisivat saattaa asian poliisitutkintaan ja rikolliset vastuuseen.

LAPSET OPPIVAT KOULUKODISSA – mutta mitä?

Kun jopa oikeusasiamies sallii lainvastaiset käytännöt, jopa perusoikeusrikkomukset, koulukodissa, niin sielläkö kasvaa tulevan sukupolven aikuisia, jotka pitävät ’sydämen asiana’ noudattaa lakia, toimia aina oikein? Ehkä Sakslinin mielestä?

VANHUKSILLA ON ASIAT PAREMMIN!

AVI sulki kaksi palvelutaloa. Olisiko jollakulla mahdollisuus sulkea myös laittomasti toimivat koulukodit – kenen etu se olisi?

Lähetin oikeusasiamiehenvirastoon tänään sähköpostitse kysymyksen:

”Tervehdys,

Mitä mieltä oikeusasiamiehet, itse kukin, ovat seuraavasta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhanivehmaskangas/rikokset-joista-ei-rangaista/

Entä virastossa toimivat asioiden valmistelijat ja esittelijät?

Itse kukin voi vastata omalla nimellään, kiitos!

Ystävällisesti,

Juhani Vehmaskangas”
MIKSI RIKOKSET SALLITAAN?
Tähän olen aikoinaan saanut vastauksen: ”jos edellytettäisiin, että toimitaan aina kuten perustuslaki edellyttää: ’kaikessa virkatoiminnassa on tarkoin lakia noudatettava’, niin ei viranomaistehtäviin löytyisi tekijöitä.”
– että kyllä on paskaa koulutusta Suomessa… vai mikä muu selittää sen, että lakia on viranomaistoiminnassa voitava rikkoa?
Minulla on aavistus: parin seuraavan vuoden aikana joku syyttäjäkin todetaan rikolliseksi oikeudenkäynnissä.
Pitää tähän loppuun sitatoida myös eräs oikeusasiamiehen vastaus: ”Oikeus saada perusteltu päätös ei tarkoita, että päätös pitäisi perustella.”
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu