AstraZenega rokotteen käyttökielto
Kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä pohtii tänään AstraZenega-rokotteen käyttömistä jatkossa.
AstraZenega on adenoviruspohjainen rokote. Muut käyttöön hyväksytyt rokotteet ovat rna-rokotteita.
AstraZenegan käytön ongelmana ovat tietääkseni tietyn ikäryhmän naisilla todetut hyytymishäiriöt. Nuo lienevät yhteydessä tiettyihin e-pillereihin, mahdollisesti niiden käytön lopettamiseen samoihin aikoihin kun henkilö on saanut rokotteen.
Pitäisikö AstraZenegaa jatkossa antaa vain vanhuksille ja miehille? Entä voidaanko ko. rokotetta turvallisesti antaa tehosterokotteena niille joille se ei ole aiemminkaan aiheuttanut ongelmia?
Jos AstraZenecan sijaan joillekin ryhmilme annetaan tehosteena rna-rokotetta niin onko teho yhtä hyvä kuin jos tehosteena annettaisiin AstraZenegaa?
Sotamiehen ei kannata ottaa kenraalin murheita.
Ilmoita asiaton viesti
Lausumasi pitänee paikkansa. Kuten myös sanonta: tyhmää kysymystä ei ole.
Tyhmiä ajatuksia joillakin lienee. Tyhmiä vastauksiakin on varmasti.
Ilmoita asiaton viesti
Huoh… Joudun laittamaan tämän esille tännekin ja AstraZeneca on nykyään Vaxzevria.
—–
Jos nyt pikaisesti laitan tämän linkin, joka käsittelee sitä itse viruksesta ja kuinka ne varianssit (muunnokset) tapahtuvat, siinä linkissä on useampia selittäviä asioita linkkejä luettaviksi vaikkei ole kovin tuoretta tietoa, periaatteet eivät ole muuttuneet vaan niitä tietoja etsitään koko ajan ja eivät nekään tutkija täysin tunne, että miten tämä covid-19 muuntautuu:
https://www.bbc.com/future/article/20210127-covid-19-variants-how-mutations-are-changing-the-pandemic
Kiinnittäkää huomiota siihen esitettyyn kuvaan, jossa on ne muunnokset.
Maailmalla tiedetään, että näiden eri muunnoksien sisällä on useampia mutatoituneita, että esimerkiksi afrikkalaisessa voi olla yli 10 kpl, eurooppalaisessa 5 kpl jne. Niitä tutkitaan mahdollisista vaarallisuuksista ja jotkut ovat harmittomia, etteivät aiheuta ihmisille vaaraa.
Kun covid-19 -variansseilla voi tulla kopiovirheitä, mitkä rokotteilla on koodit sitä tiettyä proteiinipiikkiä vastaan, niin sitten onkin, ettei ne rokotteet tehoakaan johonkin toiseen kun se pieni virus muuntautui harhauttamaan immuunipuolustusta.
Tutkijat yrittävät koko ajan tutkia ja ymmärtää, jotta pääsisivät tavallaan viruksen edelle ja kehittämään sellaisen rokotteen, että viruksen on mahdotonta päästä esteistä ohi ja kuolee siihen paikkaan.
Tähän asti tiedetään 6 erilaista ihmistyypille vaikuttavia koronaviruksia. Ihan varmasti on löydetty useampia variansseja, joista ei ole haittaa. Tietojen kerääminen on siitä mutaation takia vaikeaa ja ei voida varmuudella sanoa tiettyjen rokotteiden antamasta suojasta. Siksi tämä rokotteista kinastelu on turhaa, että mitkä niistä on tehokkain. Samat koodit niihin laitetaan ja annetaan ihmisille.
Meille tulee kyllä uusia versioita rokotteista niitä uusia vakavampia variansseja vastaan. Tähän asti kehitetyt rokotteet ovat vain väliaikaisia ratkaisuja, eivät varsinainen kaiken pelastava ratkaisu.
Nykyinen käytäntö, turvavälit, desinfioinnit ja kontaktit minimiin on toimivaa.
Eikä rokotepasseilla paljoa hyödytä.
Kesäkuussa saan toisen piikin.
—–
J & J -rokotteellakin näköjään on veritulppaongelmia.
https://yle.fi/uutiset/3-11877652
En ole koskaan nähnyt sellaista lääkettä, jossa ei olisi mitään sivuvaikutuksia? Kaikissa on vähemmän tai enemmän varoituksia ja sivuvaikutuksia sisältäviä lappusia ja informaatioita.
Samat koodit niissä rokotteissa, mitkä ovat EU:n hyväksyttämiä, toisissa rokotteissa tehoaa siihen varianssiin ja taas toisiin heikommin ja päinvastoin.
Turhaa tässä on enempää ihmisten päitä sekoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Totta että kaikilla lääkkeillä, rokotteillakin, on sivuvaikutuksia. Yleisiä ja harvinaisempia.
Mutta jos jokin ikävä sivuvaikutus on vältettävissä niin miksi ottaa riski?
Itse olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että korona on keskuudessamme pitkään, vuosia, jopa vuosikymmeniä.
Miten rokotetaan v. 2025?
– kätelläänkö v. 2025?
– käytetäänkö maskeja…
Ilmoita asiaton viesti
Emme voi sitä tietää. Yleensä keskimäärin taudin sammuttavan rokotteen kehittäminen kestää 15 vuotta ja rahaa palaa 2 mrd dollaria eikä auta, että vaikka tähtitieteellisiä rahaa ladottaisiin, jotta saataisiin nopeasti rokote kehitettyä, ensin pitää tuntea viruksen rakenne kokonaisuudessaan.
Tätä voisi verrata siihen virtaavaan puroon, joka pitäisi kiireesti ladota kivillä väliaikaisesti ja koittaa mennä edelle sinne kauemmas tekemään sellainen muuri, joka pysäyttää sen ennen kuin pilaa vaikkapa elinvoimaisen pellon hukkumasta tulvivaan veteen.
Ilmoita asiaton viesti
Yhdysvalloissa on todettu kuuden henkilön saaneen verihyytymän Jonhson&Jonhson rokotteen saamisen jälkeen. Yksi heistä on kuollut.
Onko vastaavia tapauksia, jopa kuolemia, ollut rokottamattomilla, missä määrin, minkä ikäisillä.
Onko jokin yhdistävä tekijä, kuten muu lääkitys?
Ilmoita asiaton viesti
Ainakin minusta näyttää siltä, että yhdistävä tekijä on alhainen verisolujen määrä, jonka johdosta verisolut menevät tahmeiksi ja aiheuttavat veritulpan.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paivikki-karhula/koronapassillako-vapauteen/#comment-3389241
Ilmoita asiaton viesti
Lisäksi J&J:n ja AZ:n rokotteet ovat kumpikin adenoviruspohjaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Ceetä pyrin käyttämään. Geetä jos vahingossa näppään väärin enkä virhettä ajoissa huomaa.
Pahoittelen asian aiheuttamaa mielihyvää 😉
Ilmoita asiaton viesti