Autoilijan ympäristöteko = paina kaasua (Julkaistu Satakunnan Kansassa 11.2.2020)

Autoilijan ympäristöteko

 

Liikun paljon kävellen. Autoilijat ovat ystävällisiä. He ovat jopa liian ystävällisiä. Tässä eräänä aamuna olin pysähtynyt hyvän matkan päähän suojatiestä,  (pari metriä tien reunasta. Minusta katsoen vasemmalta tuli kaksi autoa. Ensimmäisen kuski katsoi minua ja jatkoi matkaansa suojatien yli pysähtymättä. Hyvä niin!


Toisessa autossa oli ystävällinen naiskuljettaja. Hän pysähtyi noin viiden metrin  päähän suojatiestä ja alkoi innoissaan viittoa minulle: mene, mene… en tehnyt elettäkään astuakseni suojatielle, lopulta hellyin ja kävelin tien yli.


Auto kuluttaa liikkeellelähdössä enemmän polttoainetta. Polttoainetta kuluu koko senkin ajan kun kiltti kuljettaja viittoilee; mene, mene! Autoilija tekeekin fiksun ilmastoteon kun ei jää odottamaan, että jalankulkija joka ei ole selkeästi astumassa suojatielle kävelisi tien yli. Minullakin oli tuolloin hyvää aikaa odottaa.


Poikani kertoi taannoin omasta kokemuksestaan. Hän oli jäänyt hyvän matkan päähän odottamaan, että autot menevät. ”Ystävällinen” autoilija oli kuitenkin pysähtynyt ja viittonut: mene mene. Poikani oli käännellyt päätään: en mene, ja viittonut autoilijalle: mene sinä. Hetken kun olivat siinä puolin ja toisin viittoilleet niin autoilija meni, kuten perässään olleetkin. Mennessään hän ”yställisesti” näytti pojalleni keskisormea. Että jotkut osaavat. Hyvä!

* * *

Oli pieniä ongelmia kappalejaon kanssa. Tuli yhtä pötköä. Siksi nuo väliviivat 🙂


JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu