AUTOILU KANNATTAA

Mikäli joudut työssäsi liikkumaan autolla niin se on Suomessa taloudellisesti kannattavaa.

Polttoaineiden hinnan nousun johdosta veroton kilometrikorvaus tullee jälleen ensi vuonna nousemaan 2c/km.

Polttoaineiden hinnat siis nousevat ja siksi myös kilometrikorvauksia korotetaan. Huomioon ei oteta sitä (ei tietenkään), että uudet autot kuluttavat vuosi vuodelta vähemmän polttoainetta.

Moniko ajaa työajojaan sähköautolla ja paljonko? Bensiinikäyttöisellä autolla kilometrikorvauksilla maksaa itselleen uuden auton likimain kolmen vuoden välein jos työ-ajoa tulee n.10.001km/v.

Miksi verovaroin tuetaan työmatka-ajoja? Onko vaihtoehtoja mietitty?

  • työantajan autolla työajot
  • julkinen liikenne
  • Polkupyöräily ja kävely

 

Tarina tosielämästä

Kuten km-korvauksia saavat tietävät niin lisäkorvausta saa sen mukaan kuinka monta henkilöä autossa on mukana (työkaverit) lisäksi mukana voi olla tavaraa. Tavarasta maksetaan per 80kg. Siitäkin maksetaan jos vetää peräkärryä.

Olipa eräällä maanmittarilla kerran ns. Pick-up -auto. Se oli kätevä, koska hän pystyi siinä kaikki työkalut kuljettamaan ilman peräkärryä. Mutta tuonpa vuoksi hän ei saanut peräkärrykorvausta kuten virkaveljensä, joka veti kaupungin kärryä autonsa perässä.

Niinpä ko. henkilö kieltäytyi käyttämästä autonsa lavaa työkalujen kuljettamiseen. Hän lupasi kyllä kärryä perässään vetää ja siinä kaiken työn kannalta tarpeellisen kuljettaa. Eipä mennyt aikaakaan kun tehtiin päätös: Pick-upin käyttämisestä alettiin maksaa peräkärrylisää.

Hyvä Suomi – joka on VALTIO!

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu