Avoin kirjeeni poliisiministerille. Uusimaan sulkurajalla tehtävät virheelliset päätökset

Arvoisa poliisiministeri,                       (avoin kirje, julki mm. US:n puheenvuorossa)
Katselin hetki sitten YLEn koronaohjelmaa. Olin myös Ylen chatissa jossa mm. poliisin edustaja vastasi kysymyksiin.
Poliisi ilmoitti mm. että se ei voi etukäteen antaa lupaa Uudenmaan rajan ylitykseen. Luvan rajan ylittämiseen saa siis rajalla, jos on päteväksi katsottava syysen taas poliisi päättää ns. tosiasiallisena toimintana, ilman kirjallista päätöstä.
Kirjoitin Ylen chattiin seuraavantyyppisen viestin, jota ei julkaistu:
Mikäli poliisi kieltää sulkurajan ylittämisen,  niin tuo kielto kannattaa videoida mikäli  siitä mahdollisesti aiheutuu vahinkoa. 

Poliisin antaman kiellon videoiminen on täysin laillista ja siten voi varmistaa mahdolliset korvaukset, jos poliisi myöhemmin väittää, että ei ole kieltoa antanut.”
Arvoisa poliisiministeri, mikä on näkemyksenne siitä, että pitäisikö poliisin antaa kielteinen rajanylityspäätös kirjallisena, ainakin jos rajan ylitse pyrkinyt sellaista pyytää? Olisiko lisäksi syytä tiedottaa kansalaisille, että jokaisella on oikeus videoida poliisin päätös mahdollista myöhempää tarvetta varten? Tottakai kuvaamisoikeudesta pitää tieto saattaa myös poliisille, heillä kun asian suhteen on tunnetusti huono ymmärtämisen kyky.
 
 
Ystävällisesti,
 
Juhani
http://www.vehmaskangas.fi
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu