CO2-päästöistä huolestuneen järkivalinta: sähköauto ja ydinvoima! Entä ydinvoiman ”CO2-vaikutukset”?

Sähköautot ovat päästöttömiä. Ydinvoimalla tuotetaan päästötöntä sähköä. Uskooko suurin osa ihmisistä nuo väitteet?

Ydinvoimalat tuottavat merkittävissä määrin lämpöä. Tuo lämpö lämmittää mm. meriä. Minne lämpö meristä menee?

Huolestuneen ihmisen järkivalinta liikkumiseen on lihasvoima. Lihasvoima on hyvin käyttökelpoinen terveelle normaalikuntoiselle ihmiselle aina 5225 metrin matkoihin saakka. Parempikuntoiselle jopa hieman pidemmillekin matkoille. Aina liki kymmeneen kilometriin pääsee hyvin polkupyörällä. Polkupyörä lienee kaikkein vähäpäästöisin tapa liikkua?

Ilmaston lämpenemisestä huolissaan oleva syö luonnollisesti mustikoita ennen iltahämärää. Eikä käytä valoja turhaan. Onneksi uusissa rakennuksissa on apuna nykytekniikka!

Autojen polttoaineeksi ekologisin vaihtoehto lienee kaasu: biokaasu; häkä tai metaani. Metaanin polttaminen on siinäkin mielessä järkevää, että metaani on kasvihuonekaasu.

Lämmittämiseen olisi järkevää käyttää ydinvoimaloiden hukkalämpöä. Tulevien pienevoimaloiden myötä se on mahdollista. Lähes päästötön tapa lämmittää on käyttää geotermistä lämpöä. Mikään energia ei koskaan ole täysin CO2-päästötöntä!

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu