Covid-19 tarttuu herkästi ja säilyy ilmassa pitkään – kaulahuivi voi estää tartunnan!

Kun covid-19 saapui Suomeen niin viranomaiset, kuten THL, asiaa hyssyttelivät, kuten käy ilmi Maija-Liisa Hiekkasen kirjoituksesta tänään.

THL:n Mika Salminen vakuutti jopa suorassa TV-lähetyksessä, että viruksen tarttuminen edellyttää vähintään 15 minuutin lähikontaktia. Väitettiin, että virus ei tartu pinnoilta. Salminen näkemyksen toisti infektiolääkäri seuraavan päivän Ylen aamu-lähetyksessä.

Nyt tiedetään enemmän, mutta ei kaikkea. Tiedetään, että virus tarttuu pinnoilta muuallakin kuin kohtuullisen steriileissä sairaaloissa. Tiedetään, että virus voi elää pinnoilla yli vuorokauden.

THL on suosittanut vähintään metrin turvaetäisyyttä. Se ei ole riittävä! Taudinkantajan yskänpärskähdyksen jälkeen virusta voi olla ilmassa useita tunteja!

On väitetty, että maskit eivät suojaa, paitsi hoitohenkilökuntaa, kummallista. Yksi vaille huomiota jäänyt seikka on, että vaikka käyttäisi maskia niin se ei suojaa silmiä.

Vieläkään ei tiedetä mikä määrä virusta riittää aiheuttamaan tartunnan. Väitän, että sitä ei tulla koskaan tietämäänkään. Joku voi, sopivissa olosuhteissa, saada tartunnan yhdestä viruksesta silmään tai haavaan. Toinen voi pysyä terveenä vaikka söisi viruksia. Jokaisen immuniteetti on erilainen.

Paras tapa välttää altistuminen covid-19 virukselle, ja sairastuminen, on pysyä kotona ja välttää kaikkia kontakteja. Kotona riittää kun pesee kädet aamuin illoin, kuten hampaatkin.

Yksi asia minua kummastuttaa. Viranomaiset ovat todenneet, että viranomaistiedotusta koronaan liittyen ei pitäisi arvostella.

Tulevaisuudessa kaikki on paremmin.

 

Loppukevennys (17:30)

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu