Delta jyllää lokakuulle

Delta jyllää vielä 2kk.

Heinäkuun alussa kirjoitin blogissani, että koronarokotteen ensimmäisen annoksen 70%n taso saavutettaneen elokuun toisella viikolla. Miten kävi?

Toisen annoksen osalta tuolla tasolla ollaan kahden kuukauden kuluttua. Se on merkittävä piste siinä mielessä, että tartunnat ja hoidontarve alkavat vähenemään.

Asiantuntijat esittivät kuukausi sitten oletuksen, että suomalaisista olisi vuoden loppuun mennessä rokotettu 90%. Totesin tuolloin, että niin ei tule käymään. Tänään (11.8.) tavoite oli laskettu 80%:iin, jonka uskon toteutuvan.

Taistelussa koronaa vastaan auttaa tottakai se, että kaikki vähintään 12-vuotiaat voidaan rokottaa. Joskin 12-15 vuotiaiden rokottaminen on hitaanpaa. Minä näen ongelmana myös sen, että hoitohenkilökunnan subjektiiviset näkemykset vaikuttavat ko. ikäluokan rokottamisiin.

Delta-variantin myötä tehohoidossa koronan vuoksi olevien mediaani-ikä on laskenut noin kymmenen vuotta. Entä potilaiden keski-ikä? Missä määrin sairaan- ja tehohoidon potilaat ovat ennen sairastumistaan olleet perusterveitä?

Kirjoitin aiemmin, että yhteiskunnan olisi syytä palata ’vanhaan normaaliin’, korona on kanssamme vielä vuosia, kenties vuosikymmeniä. Koronaan on nyt kuollut n.1000 henkilöä, minkä ikäisiä? Joka vuosi yli tuhat 65-vuotiasta kuolee kaatumisen vuoksi.

Hyvää syksyä, kaikille!”
(ke 11.8.2021 19.54)
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu