Eduskunta sen tietää: Minä olen HYVÄ!

Eduskunnasta saamani viesti:

”Hyvä Juhani,

Kiitos viestistäsi oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille. Kiitos myös ehdotuksestasi.

Kuntavaalit koskevat meitä kaikkia. Siksi on hyvin ymmärrettävää, että kuntavaalit ja vaalien siirto on herättänyt paljon keskustelua. Oikeusministeri itse ei ole tehnyt päätöstä vaalien siirrosta, vaan päätöksen vaalien siirrosta 18. huhtikuusta 13. kesäkuuhun ovat tehneet eduskuntapuolueiden puoluesihteerit. Kahdeksan puoluetta yhdeksästä kannatti kokouksessa kuntavaalien siirtoa kesäkuulle.

Siirron syynä on nopeasti pahentunut koronatilanne, jonka vuoksi huhtikuun vaalien terveysturvallisuus voi vaarantua. Eduskuntapuolueet ovat saaneet käyttöönsä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilannekuvan, jossa ilmaistaan koronaepidemiasta johtuva selkeä huoli vaalien terveysturvallisuudesta. Tilannekuvan mukaan tautitapausten määrä ja ilmaantuvuus ovat kohonneet viime viikkojen aikana erittäin nopeasti. THL arvioi, että epidemiatilanne voi olla huhtikuussa niin vakava, että se aiheuttaa tuntuvan riskin vaalien terveysturvallisuudelle.

Kuntavaalien siirtämistä kesäkuulle puoltaa kuitenkin myös THL:n arvio siitä, että riskiryhmät on kesäkuussa jo ehditty rokottaa hyvin kattavasti. Edellytykset järjestää terveysturvalliset ja kokonaisuutena onnistuneet kuntavaalit ovat siten kesäkuussa paremmat kuin huhtikuussa. Toisaalta vaaleja ei ole syytä lykätä enempää kuin on välttämätöntä. Kesäkuussa on vielä kyse samoista vaaleista.

Oikeusministeriö on valmistellut esityksen ja antanut sen eduskunnalle. Lopullisen päätöksen kuntavaalien siirrosta tekee eduskunta.

Enemmän tietoa löytyy oikeusministeriön sivuilta: https://oikeusministerio.fi/-/kuntavaalit-siirtyvat-kesakuulle

Ystävällisin terveisin

 

[poistettu]”

 

Olen aikamoinen ”hömppä”

Aiemmin avustin ihmisiä, nykyisin vain vanhoja tuttuja, harvoin heitäkään.

Pyynnöstä vaadin…

Hyvä – kaikki toimii!

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu