Eläinten oikeudet pitää pikaisesti saada perustuslakiin! (Asumistuki)

Toteutuisivatko eläinten ”oikeudet”(?) paremmin jos eläimillä olisi perustuslaissa turvattuja oikeuksia? Ja mitä nuo oikeudet olisivat?

Mikäli tuollainen perustuslainmuutos/lisäys tehtäisiin, niin eikö sen jälkeen olisi välttämätöntä, että perustuslakivaliokunta kävisi läpi kaikkien eläimiin liittyvien lakien perustuslainmukaisuuden?

Ihmisten kohdallahan lakien perustuslainmukaisuus tutkitaan jo lakeja säädettäessä. Siksi Suomessa ei ole tarvetta perustuslakituomioistuimelle (???).

Käytännössä onkin yleensä turha vedota tuomioistuimessa perustuslakiin väitteellä, että jokin laki olisi perustuslain vastainen. Jos tuollainen väite hyväksyttäisiin, se asettaisi perustuslakivaliokunnan…?

Aikoinaan vein hallinto-oikeuteen (+kho) useitakin juttuja perustuslainvastaisuuteen vedoten. (taisi olla tuolloinen hallitusmuoto, tietenkään ei tutkittu). Tuolloin toimeentulotuen perusosaan vaikutti asuinkunta. Onneksi tuo on sittemmin muutettu. Samantyyppinen virhe on nykyisin asumistuet määrittelevissä säädöksissä.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu