Essentiaalinen vapina, toimiva hoito

Essentiaalinen vapina on yleinen mutta huonosti tunnettu sairaus. Taudista kerrottiin eilen (24.2.) Pirkanmaan uutisissa (4:33-). Vapinasta käsivän voidaan epäillä mm. olevan karapulassa kuten Ylen alueuutisissa eilen kävi ilmi.

”Essentiaalista vapinaa on noin prosentilla väestöstä eli se on selvästi tavallisempi kuin Parkinsonin tauti tai MS-tauti.”

Ainoa takuuvarma hoitokeino essentiaaliseen vapinaan on aivoleikkaus: syväaivostimulaatio.

Jotenkin oletan, että essentiaalisen vapinaan olisi löydettävissä toimiva lääkitys – asiaa kyllä tutkitaan. Oletukseni perustuu omiin havaintoihini siitä, että alkoholi kohtuullisessa määrin nautittuna poistaa essentiaalisen vapinan oireet. Mikä on syynä siihen, että alkoholi monilla essentiaalisesta vapinasta kärsivällä poistaa oireet siksi aikaa kun henkilö on humalassa?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu