EU:n koronarahoituspaketin ehdoksi oikeusvaltioperiaate

EU:n ”koronarahoituspaketista” on käyty kiivasta keskustelua. Suomi edellyttää, että rahoituksen saamisen edellytyksenä on, että rahoitusta saava valtio noudattaa oikeusvaltioperiaatetta.

Talouselämä-lehti: ”750 miljardin euron elpymisrahaston perustaminen lisää EU:n valtaa ja palkitsee huonosti talouttaan hoitaneita maita. Velkaa maksetaan takaisin vuoteen 2058 asti.”

* * *

”EU:n jäsenvaltioiden perustuslait ja oikeusjärjestelmät on periaatteessa laadittu ja suunniteltu niin, että ne suojaavat kansalaisia hyvin kaikilta oikeusvaltioperiaatteeseen kohdistuvilta uhkilta.”

Onko Suomi oikeusvaltio joka kunnioittaa oikeusvaltioperiaatetta

Pääosin varmasti kyllä, mutta virheitäkin viranomaiset, oikeuslaitosta myöten, Suomessa tekevät. Nykyisin media enää harvoin uutisoi Suomen saamaa ylikansallisen tuomioistuimen tuomiota. Montako tuomiota suomi sai vuonna 2019?
(linkin takana vain Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen tuomiot [osa]).

Mitä tapahtuu kun EU-tuomioistuin on todennut, että Suomen KKO:n (tai hovioikeuden) päätös on rikkonut ihmisoikeussopimusta? Rikoksen uhri, eli jutun EU-tuomioistuimeen vienyt, saa kohtuullisen hyvityksen. Moni ajattelee, että tuollaisen tuomion jälkeen tuomioistuimen Suomessa antama virheellinen tuomio ”katoaa”, ainakin se voidaan purkaa.

Mutta ei se niin mene. Kuinka paljon virheellisistä tuomioista Suomessa puretaan sen jälkeen kun on todettu, että tuomio loukkaa ihmisoikeuksia? Pitää tässä todeta, että eräässäkin tapauksessa KKO totesi, että tuomiosta olisi voinut tehdä Suomessa tuomiovirhekantelun (määräaika 6kk.) Kuinka kauan kestää päätöksen saaminen ihmisoikeustuomioistuimesta?

Todellinen oikeusvaltio

Mielestäni aito oikeusvaltio automaattisesti käsittelisi asian uudelleen sen jälkeen kun ihmisoikeustuomioistuimessa olisi todettu, että käsittelyssä on rikottu ihmisoikeuksia. En tiedä toimiiko mikään valtio siten mutta ei Suomi ainakaan.

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu