”Fakta”: Korona nujerretaan laajalla testaamisella (A-studio) – maskin merkitys?

A-Studio alkoi eilen sanoilla: ”Mahdollisimman laajaa testaamista pidetään koronaepidemian nujertamisessa ratkaisevana toimena.” Mutta eikö maalaisjärki sano jotan muuta? (Folk vet).

MASKIN MERKITYS ja lääkitys?

Monissa maissa on määrätty pakolliseksi maskin käyttäminen liikuttaessa muiden keskuudessa. Onko maskista hyötyä? Voisi ajatella, että ainakin se estää pisaroiden pääsemisen oireettomasta potilaasta muiden keskuuteen. Niin ollen: maskia on varmasti järkevää käyttää – ei siitä ainakaan haittaa ole. Ehkä Suomen kotitalouksissa pitää tulevaisuudessa olla pakollisena varusteena maski varalla jokaiselle asukkaalle.

Hydroksiklokiini saattaa auttaa taistelussa koronaa vastaan. Jos lääke pelastaa edes yhden ihmishengen niin sitä kannattaa käyttää… vai onko se noin?

KARANTEENIT JA KONTAKTIT, jäljitys…

Kaikkialla kautta maailman, kuten Suomessakin, on eristetty alueita jotta virus ei pääsisi leviämään. Karanteeneja on määrätty ja kontaktien välttämiseen kehoitettu. Sitä voi pitää järkitoimena.

Yksi mitä lisäksi on tehty on, että on pyritty löytämään altistuneet. Voi herranjestas minkälainen systeemi on Suomessa! Ihan hämmästytti ja kummastutti kun sai kuulla, että tartuntaketjujen selvittäminen on infektiolääkäreiden tehtävä – eihän siinä ole mitään järkeä. Syynä käsittääkseni, että he voivat määrätä karanteenin.

Rohkenen väittää, että ilman lääkärin koulutustakin pystyy tartuntaketjuja jäljittämään – joku saattaa peruskoulupohjaltakin tuollaiseen hommaan pystyä jopa lääkäriä paremmin, väitän minä. Karanteenin määräämisen hänellä ei toki ole valtuuksia.

Eikö olisi viisasta, että ketjua jäljittäisi se jolla siihen on parhaat mahdollisuudet? Tarkoitan nyt sairastunutta itseään. Aina se ei toki ole mahdollista koska potilas voi olla liian huonossa kunnossa, mutta enemmän ainakin nyt koronan suhteen lienee tapauksia joissa potilas on täysin kykenevä ainakin puhelimella soittelemaan. Puhelimitse on varmasti mahdollista tavoittaa tartunnnan saaneen lähikontakteista suuri osa, ainakin tutut. Jokainen tietää kenen tutun kanssa on ollut kontaktissa, vai? (paitsi tietysti jos on ollut niin humalassa, että ei mitään muista).

En tiedä miten infektiolääkärit tuota tartuntatautiketjua selvittävät mutta itse ainakin antaisin potilaalle paperia ja kynän johon pitäisi listata tiedossa olevat lähikontaktit, ja heidän tiedossa olevat yhteystietonsa. Vielä parempi olisi jos pyytäisi potilasta soittamaan noille kontakteille ja ilmoittamaan: pysy karanteenissa, tule testiin, selvitä omat lähikontaktisi ja kirjaa ne ylös ja ilmoita…

”Korona nujerretaan laajalla testaamisella!” Kyllä kai jokainen ymmärtää, että ei infektio lopu vaikka kaikki testattaisiin?
Yksi mikä varmasti auttaa on se, että tulevaisuudessa ei kansalaisille anneta epidemian alkuvaiheessa misinformaatiota.

Ehkä jo seuraavan epidemian tullessa meillä on uudenlainen kollektiivinen järjestelmä lähikontaktien selvittämiseen. 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu