Greta Thunberg on oikeassa: meidän pitäisi olla tyytyväisiä!

Kuten Thunberg totesi: Ääni kuuluu, toimet uupuvat.

Olenko ymmärtänyt oikein? Thunberg on käsitykseni mukaan sitä mieltä, että meidän pitäisi olla tyytyväisiä: nykytilaan, eikä pyrkiä jatkuvaan kasvuun. Meidän pitäisi tyytyä jopa nykyistä alhaisempaan elintasoon. Pitäisi kuluttaa vähemmän. Olisiko se mahdollista?

Varmasti kuluttamisen vähentäminen olisi mahdollista. Osin pakolla: korotetaan veroja ja tullimaksuja. Verotetaan myös kerosiinia. Tehdään yksinkertaisesti elämisestä kalliimpaa ja jäädytetään palkat: ei korotuksia.

Sen sijaan mitä tehdään? Lisätään kulutusta, jopa turvallisuuden nimissä. Suomessa tulevat pakollisiksi polkupyöriin takavalot. Paljonko tuo lisää kasvihuonekaasuja, entä paristojen uusiminen jatkossa? Pieni osa puroa?

Sen sijaan, että pyrkisimme kaikin keinoin vähentämään energiankulutusta lisäämme sitä edes ajattelematta, että niin teemme. Kaikissa päätöksissä tulisikin jatkossa huomioida päätöksen ilmastovaikutukset.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu