Greta Thunberg tonttuna koirien keskellä, ainakin jouluna! Kuka/mikä varastaa tulevaisuuden?

”Happy holidays! Remember to take care of yourselves, each other and the beautiful planet we live on.” toteaa Greta Fb:ssä.

Alla on kuva (Fb)  jossa Greta on koirien kanssa. Mikä lienee hänen näkemyksensä lemmikkien vaikutuksesta ilmastonmuutokseen?

”Perheeni varastaa tulevaisuuteni syömällä lihaa”?

Koirallekin on saatavilla vegaanista ruokaa!

 

Blogisti Jouni Aro kirjoitti jokin aika sitten ilmastonmuutoksesta kovaa tieteellistä faktaa.

Itse olen reilu vuosi sitten todennut blogissani, että ilmastonmuutos on ”vakava”(?) ongelma.

Kaikki ovat käsitykseni mukaan yhtä mieltä siitä, että ihmisen toiminnalla on vaikutusta ilmastonmuutokseen. Eri mieltä sen sijaan ollaan siitä kuinka suuri on ihmisen vaikutus. Mikä vaikutus asiaan on sillä, että maapalloon muinoin törmäsi asteroidi joka sai aikaan sen, että maapallo huojuu – mitä ilmentää mm. napapiirin siirtyminen vuosittain joitakin kymmeniä metrejä. Entä mikä merkitys ilmastonmuutokseen on sillä missä vaikkapa Jupiter menee, aiheuttaen muutosta maapallon etäisyyteen auringosta?

Paljonko ihminen pystyy vaikuttamaan kasvihuonekaasujen määrään? [Tässä välissä lienee sopivaa todeta, että aikoinaan CFC-päästöjen kiellon (freonikielto) avulla onnistuttiin melko hyvin otsoonikadon torjunnassa.] Voimmeko siis, ja missä määrin, vaikuttaa kasvihuoneilmiöön? Kasvihuonekaasujen päästöihin tottakai voimme vaikuttaa. Kasvihuonekaasupäästöjä tulee luonnostaan mm. metsäpalojen ja tulivuorenpurkausten myötä. Loppujen lopuksi kuitenkaan suuria paloja ja purkauksia ei ole viime aikoina ollut.

Uutisissa kerrottiin eilen kuinka vegaanikynttilät ovat lisänneet suosiotaan. Olisiko kuitenkin parempi jättää nekin polttamatta? Ellet muuta voi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi niin syö vegaanikynttilöitä!

 

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu