Hämmästy: pahoinvointia (mm. masennusta) voidaan ehkäistä sanktioilla

Pitääkö otsikko paikkansa?

Juha-Pekka Kosonen kirjoitti eilen blogissaan mm.: ”… täysi-ikäisille asiakkaille voitaisiin määrätä sanktioita siitä, etteivät he hoida sovittuja asioitaan? Perintäkelpoinen huomautusmaksu tai jopa etuuksien määräaikainen menettäminen? Sellainen saisi paatuneimmankin narkomaanin könyämään sovittuun tapaamiseen…” sekä;

”[Lääkäriltä] tulee perässä perintäkelpoinen lasku ja kun peruuttamattomia aikoja alkaa kertymään, joutuu automaattisesti jonon hännille ja se jono on pitkä.” todellakaan ei joudu jonon hännille. Kiireellisyysjärjestys olla pitää – ja tottakai on!

Entä väite: ”…saisi paatuneimmankin narkomaanin…” Tuskin sentään. ’Hyvissä tönöissä’ huonossa seurassa aikaansa viettävälle narkkarille on aivan sama meneekö aika ohi ja lasku perintään
ulosottolaskujen nipussa on rajattomasti tilaa.

Kun tuollainen laskuttaminen käyttämättömistä ajoista on merkityksetöntä niille joille hoito olisi tarpeellisinta niin mitä hyötyä laskutuksella saavutettaisiin?

 

ENTÄ MASENTUNEET?

Masentunut henkilö voi joskus jättää menemättä jopa sinne välttämättömään lääkäriin kun ei vaan jaksa tai muista. Samoin hänelle voi käydä missä asiassa tahansa. Väliin voi jäädä niin poliisikuulustelu kuin oikeudenkäyntikin – toki varmasti sama pätee siihen tönöissä olevaan narkkariin.
– ja sitten tulee lasku… sakko… tai muita seuraamuksia! Ja sekös ”potilaan” tilaa parantaa?
Lainsäädäntöä pitäisi monissa asioissa muuttaa. Jos masentunut ei vaan kykene mitään tekemään niin sen pitäisi olla automaattisesti hyväksyttävä syy, jopa jälkikäteen ilmoitettuna, jotta RANGAISTUSTA EI TULISI. Narkkarin osalta – no jaa?

Sinä: oletatko että masentunut aina avaa postinsa. Pesee pyykkinsä ja itsensä? Kokeilepa maata viikko sohvalla!

 

KONSTIT JA KEINOT?

Olisiko parempi miettiä keinoja joilla tuollaiset tapaukset saataisiin sinne varatulle ajalle. Kuka ideoi sen tekstiviestivahvistuksen taannoin – kehitetään. Ellei vastausta tule niin partio menee hakemaan kotoa. Kuljetus siis järjestetään. Ainakin käytäisiin katsomassa. Ei masentunut välttämättä jaksa vastata puhelimeen tai lähettää tekstaria. Avaisiko sitten oven – (YLE:) vai makaako kenties kotona kuolleena (<- Klikkaa ja lue!) – entä narkkari?

Onko sanktio kaikkien ryhmien kohdalla tehokas ja järkevä keino?

Entä väkivalta, kuten joku on ehdottanut: ”turpiin vaan ja onnee!”?

  

Loppu_KEVENNYKSENÄ:

Miksi luit tämänkin jutun?

VASTAA: Klikkaa kyselyyn tästä!Eilen (17.2.2021) kirjoitin asiaa sivuten NÄIN 🙂

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu