Helsingin ja Rovaniemen sokkorekrytoinkokeilu on torso!

Jotkut suuret kaupungit, kuten Helsinki ja Rovaniemi ovat päättäneet kokeilla anonyymiä rekrytointia, eli sokkorekrytointia.

Joissakin yrityksissäkin sokkorekrytointia on kokeiltu.

Kokeilu on hyvä alku, mutta torsohan se kiistämättä on. Moni ”anonyymi” tieto tulee työnantajan tietoon viimeistään haastatteluvaiheessa.

Onhan se niinkin, että hakijan ikää pystyy päättelemään hakijan koulutuksen ja työkokemuksen perusteella. Pääteltävissä lienee myös pitkäaikaistyöttömyys tms.?

On varmasti myös niin, että löytyy työnantajia jotka asettavat tiettyyn tehtävään etusijalle oikeaa sukupuolta olevan henkilön.

Sukupuolen ainakaan ei olisi pakko paljastua vielä työhaastattelussa. Hakija vain eri huoneeseen kuin haastattelijat ja äänenmuunnin käyttöön. Noin ei ikäkään olisi niin helposti arvattavissa.

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu