Huomenna kaikki on paremmin, jos on (”STIGMA”)

Voiko otsikko olla (joskus) totta?

Mitä otsikon toteutuminen edellyttää? Se edellyttää toimintaa!

Jotta huomenna kaikki olisi paremmin, niin meidän pitää toimia sen eteen. Ei pidä siis tyytyä nykytilanteeseen.

Jos vaikkapa jokin lainsäädäntö on väärä, niin onko oikein syyttää sitä joka toimii lain mukaisesti, vaiko syyttää sitä joka toimii laittomasti? (esimerkki)

Kuuntelin viime yönä radiosta ohjelmaa joka käsitteli vankilasta vapautuneita naisia.

Heitä pidetään hyvin harvoin täysin yhteiskuntakelpoisina. Heidät stigmataan, onko se oikein – eikö riitä, että henkilö on tuomionsa kärsinyt, rikoksensa sovittanut. Lakia pitää siis muuttaa!

Pitääkö ihmiselle antaa toinen mahdollisuus, entä kolmas – entäpä jos otettaisiin käyttöön nuo ”fiksut metodit” virallisesti:

  • saunan taakse?
  • turpiin vaan ja onnee?

STIGMA

On varmasti olemassa myös tapauksia joissa stigma on täysin aiheeton, mutta sillä on seurauksia kohteelleen, ehkä muillekin – yleensä negatiivisia, miksi?
– stigmattua henkilöä voidaan syrjiä, vältellä, jättää ulkopuolelle, täysin tuntematta häntä. Miksi? No koska joku ”hyvä päivän tuttu” tiesi kertoa… (tai netti).
MUTTA: onko sitten mahdollista saada oikeaa tietoa? Kenen, ja mistä?

FAKTA

Kyllä Suomessakin on syyttömiä tuomittu. Kuinka usien tiedotusvälineet nykyisin uutisoivat Suomen saamat ihmisoikeustuomiot?


JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu