Hyvälle mansikanpoimijalle maksetaan 3500€/kk.

Tietoni on peräisin maanantain uutisista. Niiden mukaan suomalaisille poimijoille maksetaan urakalla tapahtuvasta poiminnasta 1,20€/kg. Lisäksi kerrottiin, että poimimaan pystyy 20kg. tunnissa.

Noiden tietojen perusteella laskien, 8 tunnin työpäivää tekemällä, viitenä päivänä viikossa poimimalla, ansaitsee tuon 3500€/kk. brutto.

Jos viihtyy pellolla myös viikonloput, niin ansiot nousevat 1300 eurolla kuukaudessa. Mahdollista lienee myös tehdä pidempää päivää. En usko, että yhtämittaisesti pitää poimia. Keskipäivän siesta sallittaneen.

Tällä hetkellä ministeriössä pohditaan, että miten poimintaa voitaisiin tukea. Ehkä Myllykosken aloite toteutetaan?

Mansikan kilohinnan arvellaan tänä kesänä olevan kuluttajalle pari euroa kilolta aiempaa kalliimpaa. Suomalaiset pelloille!

Ehkä ensi kesänä pelloilla nähdään aiempaa enemmän myös omaan käyttöön poimivia. Kaikilla pelloilla sitä ei hyväksyttäne. Osa marjoista jäänee poimimatta.

<hr>

 

Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

 

 

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu