Ilkeä(?) media – paluu ”normaaliin”

Onko mediajulkisuutta saaneeseen rikokseen syyllistyneellä mahdollisuus palata normaaliin elämään?

Vielä vuosikymmen sitten julkaistiin joissain tapauksissa melko vähäisissäkin asioissa tekijöiden nimiä. Vaikka medialla ei ollut välttämättä edes tietoa tapahtumista. Tiedossa saattoi olla vain rikosnimike. Sen perusteella tehtiin uutinen, ja ihmiset saivat kuvitella loput. Nykyisin linja on järkevämpi – mielestäni.

Kyllä silti yhä joissakin tapauksissa, ainakin lehdissä, on nimiä mainiten melko torsoja rikosuutisia. Mikä on niiden hyöty?

* * *

Yksi ongelma(?) ovat myös netin eräät sivustot, kuten murha.info, jossa julkaistaan laitonta materiaalia. En sitä epäile, etteikö sivuston ylläpitäjä aidosti ajattelisi, että hän tekee yhteiskunnalle palveluksen. Mutta mikä riittää?

Hiljattain eräs murhasta tuomittu, nyt koevapaudessa oleva henkilö, otti minuun yhteyttä kysyen juurikin murha.info -sivustosta, että onko se ihan laillinen. Kerroin hänelle, että ei ole. Hän ajatteli tehdä rikosilmoituksen koska sivustolla on hänestäkin kyseenalaisia tietoja ja väitteitä. Ehdonalaisvalvontapartion henkilöt olivat kuitenkin hänelle todenneet, että jos hän nyt tekisi rikosilmoituksen, niin vankilassa ei siitä tykättäisi. Asia siirtyy siis jonkin verran eteenpäin.

Aikoinaan oli myös toinen vähän vastaava sivusto: vanhemmat.com – tuo on poistettu ja kyseisen sivuston ylläpitäjä tuomittiin ehdottomaan vankeuteen. Tiedossani on, kuten olen aiemminkin kertonut, että murha.infon osalta on poliisitutkinta kesken.

* * *

Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

 


Tässä kuussa tekemäni rikosilmoitukset

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu