Ilmassa on tähtipölyä

Maapallon paino lisääntyy useita tonneja joka vuorokausi. Siihen on syynä ns. tähtipöly, jota ilmakehään koko ajan kulkeutuu.

Ehkä jossain muodossa tulevaisuudessa myös syömme tähtipölyä. Ehkä syömme sitä jossain määrin jo nyt. Tietämättämme.

Tulevaisuudessa kuitenkin ilmalla jota hengitämme on yhä merkittävämpi rooli ihmiskunnan elossa pysymisen ja monien muiden toimintojen kannalta.

Jotta ihmiskunta säilyy hengissä niin ilmaa aletaan käyttää sekä ruuan että juomaveden valmistamiseen. Myös energian tuotantoon ilmaa tullaan merkitttävissä määrin tulevaisuudessa käyttämään.

Kun mennään riittävän pitkälle tulevaisuuteen niin oletan, että jopa maan magneettikenttää opitaan hyödyntämään.

Jos tulevaisuudessa käytetään vesivoimaa niin missä määrin se on aaltovoimaa tai vastaavaa? Voitaisiinko tulevaisuudessa hyödyntää merivirtavoimaa – onko kaukaisessa tulevaisuudessa merivirtoja?

Tulipa vielä mieleeni varsinainen kuningas-idea: voitaisiinko meriä ja maapalloa tulevaisuudessa viilentää tuottamalla meriveden eri kerrosten lämpötilaerojen avulla sähköä?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu